Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σάλος με τις δηλώσεις Σκέρτσου για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

“Μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό”: Αυτό υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικράτειας ‘Ακης Σκέρτσος για τα πιο εκτεθειμένα στον COVID επαγγέλματα.

Ο ίδιος είχε προ οιλίγων ημερών επισημάνει ότι «τα νοσοκομεία αποτελούν δυνάμει εστίες διασποράς του ιού, αν δεν υπάρχουν σωστά μέτρα προφύλαξης και αυστηρά πρωτόκολλα Υγείας, ενώ οι άλλοι χώροι του δημόσιου τομέα δεν συμβάλλουν σ’ αυτό το μέγεθος στη διασπορά του ιού. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα επιβάλλεται, για να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους, να εμβολιαστούν υποχρεωτικά».

Φυσικά, οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν σάλο, προκαλώντας και την αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «επιτελικό τσίρκο», σχολιάζοντας ότι «με 91 απώλειες σήμερα ο κ. Σκέρτσος θέλει ειδική μελέτη για να κρίνει αν ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός, που έρχεται σε επαφή με δεκάδες πολίτες, μπορεί να μεταδίδει ή όχι».

«Οσο ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδοκιμάζει τη δήλωση Σκέρτσου και δεν λαμβάνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους και επιβάλλουν πρόστιμα σε ανεμβολίαστους πολίτες, τόσο θα επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι για τη δημόσια υγεία», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σοβαρευτείτε, κύριοι της κυβέρνησης. Έχετε μηδενίσει την απόσταση ανάμεσα στο γραφικό, το γελοίο και το επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες», ανέφερε το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Δεν γίνεται μόνο να κουνάει το δάχτυλο ο κ. Μητσοτάκης στην κοινωνία και να της μεταθέτει διαρκώς τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του, όταν η ίδια η κυβέρνησή του στέλνει τέτοια αντιεπιστημονικά και τραγελαφικά μηνύματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο Υπουργός Επικρατείας στη νέα ανάρτησή του κάνει λόγο για πολιτική “με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως κάνει δυστυχώς ο  ΣΥΡΙΖΑ.,” και τονίζει “όποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια επαγγέλματα είναι πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό και κατά πόσο οι αστυνομικοί είναι μεταξύ αυτών, δεν χρειάζεται να ανατρέχουν σε “letters to the editor” που δεν αποτελούν μελέτες, καθώς στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, αλλά απλά προειδοποιούν για τα ατομικά μέτρα προστασίας που αυτονόητα πρέπει να εφαρμόζουν και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας”.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι “αυτό δεν σημαίνει πως δεν κολλούν και δεν μεταδίδουν -κολλούν, μεταδίδουν, πρέπει να εμβολιάζονται και ταυτόχρονα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημαίνει, όμως, πως σε μια δημόσια συζήτηση ιεράρχησης των επαγγελμάτων  με δείκτη επικινδυνότητας/ευαλωτότητας, οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ