Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ρέστα Τσίπρα με συντάξεις – ανασχηματισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλα για όλα ετοιμάζεται να τα παίξει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να κλείσει τη δημοσκοπική ψαλίδα της διαφοράς με τη Ν.Δ. που είναι πλέον άνω των 10 μονάδων.
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά, καθώς οι πολίτες «διψούν» για θετικές ειδήσεις και η χώρα κινείται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Το κλίμα είναι βαρύ μετά τις απειλές Καμμένου ότι δεν θα επιτρέψει να έρθει συμφωνία για τα Σκόπια στη Βουλή, χωρίς δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον υπό την ομηρία του προέδρου των ΑΝΕΛ, ενώ στο παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες ακόμη και για εκλογές το φθινόπωρο.

Στελέχη του Μαξίμου επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, σημειώνοντας ότι η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση είτε το Δεκέμβριο, είτε τον Απρίλιο του 2019.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι το «χαρτί» του Σκοπιανού δεν βγήκε στον Αλέξη Τσίπρα και δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι τα πάντα -ακόμη και οι εκλογές-, θα κριθούν στο μέτωπο της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου επενδύει πολλά στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα ότι θα γίνει ένα νέο ξεκίνημα που θα αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία.
Μια πρώτη κίνηση, ενδεικτική των προθέσεων του πρωθυπουργού είναι η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που εκτιμάται ότι δεν θα είναι μόνον εξάμηνης διάρκειας.

Τα σενάρια εκλογών μετά τις βόμβες του υπουργού Άμυνας
Τι λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κούρεμα έως 18%;
Ποιους θέλει στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός;

Μόνο στον Χ-τύπο που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ