Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Π. Καμμένος: Στήριξη σε Τσίπρα, αλλά όχι στη συμφωνία!

Δημοσιεύθηκε

στις


Αντίθετος με τη συμφωνία αλλά στηρίζοντας την προσπάθεια του Πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:
«Συνάντησα τον Πρωθυπουργό και συνομίλησα μαζί του για τη χθεσινή ημέρα, αλλά και για την πορεία από εδώ και πέρα. Θέλω να σας πω ότι η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν μία συμφωνία για την οποία είχαμε τις διαβεβαιώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι αποτελούσε μία συμφωνία η οποία θα ήταν αποδεκτή από το Eurogroup. Δεν σας κρύβω δε, ότι στη διαμόρφωση αυτής της συμφωνίας δεν είχε εμπλακεί μόνο η ελληνική ομάδα διαπραγματεύσεων, αλλά και η γαλλική ομάδα διαπραγματεύσεων.
Γνωρίζετε, μάλιστα, ότι όσον αφορά εμένα και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κάναμε ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις για τα δύο θέματα που είχαμε «κόκκινες γραμμές», για τα θέματα της Άμυνας, τα οποία όπως είδατε δεν υπήρχαν καθόλου χθες, αλλά και για τα θέματα των νησιών, που και σε αυτά δεν επέμειναν. Ήταν, λοιπόν, δύο επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πριν, προκειμένου να διασπάσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό. Δεν το κατάφεραν.
Η συμφωνία αυτή πήγε στη Βουλή των Ελλήνων και έλαβε την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, με αυτή τη συμφωνία, για την οποία είχαμε την εγγύηση και την υπόσχεση ότι θα είναι αποδεκτή από τους εταίρους, χθες όχι μόνο δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Eurogroup, όπου θα πηγαίναμε πλέον στην ομαλότητα, αλλά παραβιάστηκε πλήρως.
Χθες, ο Πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών, όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία και οι χώρες της Βαλτικής. Ένα πραξικόπημα που έφτασε σε σημείο να εκβιαστεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό «κούρεμα» των καταθέσεων. Αυτός ο εκβιασμός διήρκησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό και μη έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο, για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, να κάνει μία συμφωνία.
Ξεκαθαρίζω ότι αυτή η συμφωνία είναι έξω και πέρα από τη συμφωνία που κάναμε οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οποία ενέκρινε η Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτή τη συμφωνία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, παρότι είχαμε τεράστιες διαφορές, εις ένδειξη καλής θελήσεως και προκειμένου να βρεθεί μία λύση και παρότι ήταν απέναντι στη συνείδησή μας, αλλά και στην εντολή που είχαμε, συμφωνήσαμε.
Σε αυτήν όμως τη συμφωνία η οποία φέρνει πολλά νέα δεδομένα, μιλά για 50 δισεκατομμύρια εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμου, όπως τον κώδικα πολιτικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες εμείς σεβόμαστε. Αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα λειτουργήσουν και τα όργανα του Κινήματος.
Θέλω όμως να πω, ότι η ολονύχτια προσπάθεια του Πρωθυπουργού ήταν μία προσπάθεια η οποία είχε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων και η κίνηση των εταίρων αποτελεί πραξικόπημα. Θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ενωμένοι, ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση, να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών.
Άλλαξαν πολλά από χθες το βράδυ και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια εκείνες τις δυνάμεις της Ευρώπης, αλλά και εκτός Ευρώπης, που συμπαραστάθηκαν στην ελληνική Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Να ευχαριστήσω πολιτικούς και πολίτες, αλλά και δημοσιογράφους που έσπασαν το εμπάργκο του τρόμου. Στη Δημοκρατία υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του τέθηκε χθες τη νύχτα. Η Βουλή των Ελλήνων έχει το λόγο».
Ο κ. Καμμένος τόνισε ακόμα πως δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ