Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Προειδοποίηση Αγγελάκα σε Ρούσσο για τους Ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις


Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Ρούσσο, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας ζητά την λήψη άμεσης απόφασης για το αν αξιοποιηθούν τελικά για την προσωρινή μετεγκατάσταση των Ρομά Νομισματοκοπείου κάποιοι από τους 16 ελεύθερους χώρους στο Χαλάνδρι που προτάθηκαν κατά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας. «Είχε προηγηθεί επιστολή του Δημάρχου Χαλανδρίου ( 19/11/2014) με την οποία επικαλείται ακόμη και ανύπαρκτες δικαιολογίες για τη μη αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων, όπως τη δημιουργία σταθμού ΜΕΤΡΟ (!!!) που δεν υπάρχει σε κανέναν σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταφορών» όπως σημειώνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
“Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο Δήμος Χαλανδρίου τις ευθύνες του. Δεδομένης της από το Νόμο απορρέουσας υποχρέωσης του Δήμου να επιλύσει το ζήτημα της προσωρινής μετεγκατάστασης των Ρομά Νομισματοκοπείου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αναμένει την τελική απόφαση του κ. Ρούσσου, ο οποίος καλείται να αποδείξει και στην πράξη την κοινωνική του ευαισθησία, για την έλλειψη της οποία εγκαλεί όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν να βρουν λύση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.
Σε περίπτωση οριστικής απόρριψης των 16 λύσεων στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής υπογραμμίζει πως δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη μεταφορά των Ρομά στον οικισμό στα Μέγαρα, ο οποίος δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Νομισματοκοπείου και πληροί όλους τους κανόνες που προβλέπουν οι Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης πρόσφατα ρεπορτάζ του xtypos.gr:

Που θα μεταφερθούν οι Ρομά του Χαλανδρίου;

Βρέθηκαν χώροι στο Χαλάνδρι για τη μεταστέγαση των Ρομά

“Από το Νομισματοκοπείο σε όλο το Χαλάνδρι οι Ρομά”

Σκηνικό μάχης στο Νομισματοκοπείο (photos+video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ