Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να μη γίνουν οι παιδικοί σταθμοί «αποθήκες»

Δημοσιεύθηκε

στις


Κάθετα αντίθετη, τόσο στην ολοήμερη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, όσο και στην κατάργηση των διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και Καλοκαιριού τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί μια μερίδα αιρετών που θέλουν να μετατρέψουν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, όπως υποστηρίζει, σε «αποθήκες παιδιών καταργώντας μαζί με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα τους και δικαιώματα πρώτα και κύρια των παιδιών, όπως οι διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα και Καλοκαιριού, προωθώντας την ολοήμερη λειτουργία τους».
Όπως τονίζεται σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες με πρόσχημα συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα «Δημιουργικής Απασχόλησης» επιχειρείται η διεύρυνση του ωραρίου των Παιδικών Σταθμών κατά τρεις ώρες χρησιμοποιώντας τους υφιστάμενους εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πιλοτικό, που θα εφαρμοστεί αρχικά σε 25 Παιδικούς Σταθμούς μεγάλων δήμων της χώρας και στη συνέχεια θα επεκταθεί Πανελλαδικά. «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεπής στις θέσεις της καταγγέλλει την έμμεση προσπάθεια κατάργησης του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών, «πατώντας» στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους των Δήμων που έχουν επιλεγεί να εκτελέσουν το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα θα παρέμβουν για να αποτραπεί» τονίζεται στην ανακοίνωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ