Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Περιοδεία της Περιφερειάρχη Αττικής σε Τροιζηνία, Μέθανα και Πόρο

Δημοσιεύθηκε

στις


Περιοδεία στην Τροιζηνία, τα Μέθανα και τον Πόρο πραγματοπoίησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παν. Χατζηπέρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες είχαν συνάντηση στην κοινότητα Καρατζά, με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας, Κ. Καραγιάννη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπροσώπους των υπολοίπων κοινοτήτων του Δήμου. Ο Δήμαρχος παρουσίασε στην Περιφερειάρχη τα τοπικά ζητήματα, θέτοντας ως προτεραιότητες την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, προώθησης αναπτυξιακών έργων (σε θέματα υποδομών, υγείας, μεταφορών, κ.α.) καθώς και τουριστικής προβολής των αρχαιοτήτων της Τροιζήνας και ζητώντας τη στήριξη της Περιφέρειας, κυρίως σε έργα ύδρευσης και άρδευσης. Το λόγο πήραν ακολούθως όλοι οι παρόντες αιρετοί και εκπρόσωποι των κοινοτήτων, παρουσιάζοντας τις απόψεις και τα αιτήματά τους σε σχέση με όλο το φάσμα των τοπικών προβλημάτων.
Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης,  στη σύντομη παρέμβασή της, τόνισε ότι για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η αποτελεσματική σχέση μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης αποτελεί “κρίσιμο στοίχημα”. “Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να σας ακούσουμε, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που στόχο της έχει την αξιόπιστη λειτουργία της διοίκησης απέναντι στον πολίτη”, παρατήρησε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης. “Καταγράφουμε τα προβλήματα και σχεδιάζουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων, χωρίς μεγαλοστομίες”, συνέχισε η ίδια, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συνολικής τουριστικής προβολής της περιοχής. Η Περιφερειάρχης κάλεσε τον Δήμαρχο να θέσει άμεσα τις τουριστικές προτεραιότητες της Τροιζήνα στο πλαίσιο της στρατηγικής τουριστικής προβολής της Αττικής, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα. “Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί οτιδήποτε παράγει πολιτικό αποτέλεσμα”, είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στη σχετική τοποθέτηση του Δημάρχου. Κλείνοντας δε, τόνισε την ανάγκη “ανάπτυξης χωρίς πελατειακές σχέσεις, μιας μετρήσιμης ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενός νέου πολιτικού παραδείγματος, χωρίς επικοινωνιακά ‘παπαγαλάκια’, με τον παραδοσιακό τρόπο, την άμεση επικοινωνία”.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παν. Χατζηπέρος έδωσε έμφαση στα έργα υποδομών και τουρισμού ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης υπογράμμισε τη χρησιμότητα αυτών των συναντήσεων στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας λογοδοσίας, προκειμένου “να καταστεί η πολιτική αξιόπιστη”.
Ακολούθως η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τη λιμνοδεξαμενή Καρατζά και ξεναγήθηκε στις αρχαιότητες της περιοχής. Τέλος, το απόγευμα η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας συναντήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Λουτροπόλεως Μεθάνων με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.  

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ