Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Παρουσιάστηκαν οι 364 υποψήφιοι της παράταξης του Κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον εμβληματικό χώρο του Φωκιανού, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, παρουσία χιλιάδων Αθηναίων, ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε απόψε τη δυναμική και υπερκομματική ομάδα των 364 υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που διεκδικούν ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ανέτρεξε στην αφετηρία, στο 2019, και ανέδειξε τον κεντρικό στόχο για την επόμενη θητεία: «Απόψε είμαστε περισσότεροι. Πολλοί από εσάς δεν ήσασταν τότε. Αυτό είναι ανανέωση, ανανέωση που την θέλαμε. Αλλά, ξέρετε κάτι; Αυτό είναι και υπερηφάνεια. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλα αυτά που κάναμε και πλέον τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν, θέλουν να είναι στην ομάδα μας», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

«Χτίζουμε τη μεγαλύτερη παράταξη στην αυτοδιοικητική ιστορία της χώρας»

Ο κ. Μπακογιάννης, σύστησε στους παρευρισκόμενους τη δυναμική, υπερκομματική ομάδα του «Αθήνα Ψηλά» που ταυτόχρονα συνδυάζει δύο ισχυρά πλεονεκτήματα, την εμπειρία και την ανανέωση.

«Η ομάδα μας είναι δυναμική, είναι αποφασισμένη, είναι υπερκομματική. Μία ομάδα που υποδέχτηκε ανθρώπους που το 2019 ήταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις. Γιατί μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά. […]  Μία ομάδα που ανανεώθηκε κατά 70%, διατηρώντας τον κεντρικό κορμό των στελεχών της. Εμπειρία και ανανέωση, μαζί. Από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αλλά με την ίδια αγάπη για την Αθήνα».

 

 

«Αθήνα είναι οι γειτονιές της και οι γειτονιές κάνουν την Αθήνα»

Δίνοντας το στίγμα της δυναμικής ταυτότητας της παράταξής του, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι τα μέλη της αποτελούν «καθρέφτη» της πραγματικής Αθήνας και προέρχονται από τις 129 γειτονιές της.

«Ξέρετε ποια είναι η πιο σημαντική ομάδα της Αθήνας; Δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία ή ταμπέλα. Η πιο σημαντική ομάδα είναι αυτή που ξέρει και αγαπά να αγωνίζεται κάθε μέρα για την πόλη μας. Για τις γειτονιές μας. Κι αυτή η ομάδα έχει τουλάχιστον έναν υποψήφιο από κάθε γειτονιά. Και από τις 129. Εκεί που ζουν, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους και κάνουν όνειρα οι δημότες. “Καθρέφτης” της πραγματικής Αθήνας και της ανθρωπογεωγραφίας της. Γιατί Αθήνα είναι οι γειτονιές της και οι γειτονιές κάνουν την Αθήνα».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, το οποίο απαρτίζεται από Αθηναίες και Αθηναίους με ενθουσιασμό και διάθεση συνεισφοράς στην πόλη.

«Μία ομάδα με εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες, αθλητές, ανθρώπους ενεργούς, με βιωματικό αποτύπωμα στην πόλη μας. Ανθρώπους που υπηρετούν και εκφράζουν την Κοινωνία των Πολιτών και γνωρίζουν τις δυσκολίες και τις ανάγκες της Αθήνας. Μία ομάδα με Αθηναίες και Αθηναίους, γεμάτους διάθεση να συνεισφέρουν στην πόλη μας με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό».

Παρομοίασε, μάλιστα, την ομάδα των υποψηφίων με «ορχήστρα», που προέρχεται από τις 129 γειτονιές της πόλης, και αντίστοιχα με «παρτιτούρα» το δυναμικό πρόγραμμα της επερχόμενης θητείας.

«Μπορούμε να γίνουμε η μεγαλύτερη και ωραιότερη ορχήστρα! Έχουμε παρτιτούρα το πρόγραμμά μας. Έχουμε τα ταλέντα που ξέρουν να το ακολουθήσουν, από τις 129 γειτονιές. Έχουμε και τα πρώτα “βιολιά”. Μου κάνετε την τιμή να είμαι σαν διευθυντής ορχήστρας. Λέω “σαν” γιατί αποδέχομαι τον ρόλο, αλλά δεν μου αρέσει το αρχηγιλίκι. Θέλω να πω, πως σήμερα, στον ψηφιακό κόσμο, στην εποχή των δικτύων, χρειάζεται ο συντονισμός, αλλά κυριαρχεί το μοίρασμα, η διάχυση, το “από τα κάτω”, όχι η πυραμίδα», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

 

 

«Δουλέψαμε, βαδίσαμε, προχωρήσαμε μαζί – Η Αθήνα σήμερα ξαναγίνεται πόλη του Φωτός»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας για το έργο που έχει επιτευχθεί την τελευταία τετραετία στην πόλη, πρόταξε ως χαρακτηριστικό της διαδρομής, την ομαδική δουλειά. Το «μαζί» πάνω από το «εγώ».

«Δουλέψαμε, βαδίσαμε, προχωρήσαμε μαζί. Πάντα μαζί. Σε πληθυντικό αριθμό. Ποτέ κανείς δεν προχώρησε μακριά μόνος του. Καμία διαδρομή δεν φτιάχτηκε για το “εγώ”. Η όμορφη διαδρομή γράφεται αποκλειστικά και μόνο από την ομάδα. Το “εμείς”. Το “μαζί”», τόνισε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» προσδιόρισε τους κεντρικούς στόχους, αλλά και την κατάληξη της διαδρομής, μιλώντας για την Αθήνα του 2030.

«Σήμερα με όλες και με όλους συνεχίζουμε τον δρόμο για μία Αθήνα καθαρή, πράσινη, ψηφιακή και Ευρωπαία. Για όλους. Για μία Αθήνα φιλική, ανθρώπινη, δίκαιη και συμπεριληπτική. Με όλους. Για μία Αθήνα φιλόζωη, φωτεινή, ζωντανή και χαρούμενη. Ένα παγκόσμιο κύτταρο πολιτισμού που δεν σταματά ούτε λεπτό. Για μία Αθήνα όπου οι διακρίσεις που αποκλείουν, μεταβολίζονται σε διαφορετικότητες που περικλείουν. Δεν είναι ευχές και λόγια. Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο, αυτή είναι η βαθιά κοινή συνείδηση που χτίζουμε και χρειαζόμαστε», είπε.

 

«Αλλάξαμε πολλά, θα αλλάξουμε περισσότερα προς το καλύτερο»

Ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στην κοινή -μέχρι σήμερα- διαδρομή της δημοτικής ομάδας και στο τι άλλαξε στην Αθήνα, έθεσε και απάντησε, το ερώτημα: «Πόσα πράγματα έχουν αλλάξει; Γύρω μας, δίπλα μας. Πόσο έχουμε αλλάξει εμείς οι ίδιοι. Τι κοινά έχουμε με το 2019. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Ναι, έχουν αλλάξει πολλά, αλλάξαμε πολλά. Και θα αλλάξουμε περισσότερα και καλύτερα. Γιατί μάθαμε, μαθαίνουμε. Κανείς δεν είπε ότι τα κάναμε όλα τέλεια ή ότι δεν κάναμε λάθη. Σκοντάψαμε, αλλά δεν πέσαμε. Διορθώσαμε, τον στόχο δεν τον χάσαμε. Και συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος. Για να κάνουμε ακόμη περισσότερα στο επόμενο κομμάτι της διαδρομής. Μαζί. Γιατί μαζί σηκώσαμε μανίκια και κλείσαμε πληγές. Γιατί μαζί πάμε την Αθήνα Ψηλά. Και ψηλότερα. Γιατί το έργο μάς ενώνει. Κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά».

Υπό τους ήχους της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι σε διασκευή Κωνσταντίνου Βήτα -συνδέοντας την καρδιά της Αθήνας με τη σύγχρονη εκδοχή της-, ο Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε το σύνθημα της νίκης:

«Καλή μας αρχή! Αυτή η ομάδα είναι η ομάδα της νίκης!»

Το «παρών» στην ανοιχτή συγκέντρωση του Κώστα Μπακογιάννη, έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, η πρώην υπουργός και αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Ζωή Ράπτη, οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, Τζίνα Οικονόμου και Τάσος Χατζηβασιλείου, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης.

Δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη, βρέθηκαν τα παιδιά του, η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, καθώς και η αδελφή του Αλεξία Μπακογιάννη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ