Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παραμένει για ένα μήνα στη φυλακή η Εύα Καϊλή – Όσα είπε στην απολογία της

Δημοσιεύθηκε

στις

Το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες αποφάσισε χθες να παραμείνει για ακόμη έναν μήνα στη φυλακή η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate.

Απορρίφτηκε το αίτημα της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, σχετικά με την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι και χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές. Η Εύα Καϊλή δε έπεισε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν είχε συμμετοχή στο σκάνδαλο Qatargate και θα κάνει Χριστούγεννα στη φυλακή.

Η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι «παρατείνεται η κράτηση της Εύας Καϊλή κατά ένα μήνα» ενώ «εάν ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου μέσα σε 15 ημέρες». Ωστόσο, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ασκήσει έφεση.

H απόφαση ήταν να παραταθεί η προφυλάκιση της 44χρονης ευρωβουλευτού στις φυλακές του Χάρεμ για έναν ακόμη μήνα (ώς τις 22 Ιανουαρίου), οπότε και θα επαναξιολογηθεί η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο.

Η απολογία

Η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε χθες νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Βρυξελλών από τις φυλακές του Αρεν όπου κρατείται, συνοδευόμενη από τον ελληνικής καταγωγής συνήγορό της Αντρέ Ριζόπουλο και τον ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Η απολογία της ήταν σύντομη, καθώς διήρκεσε μόλις μιάμιση ώρα. «Είπαμε όλα μας τα επιχειρήματα. Η κ. Καϊλή ποτέ δεν έχει δωροδοκηθεί, είναι αθώα», επανέλαβε ο κ. Δημητρακόπουλος στους δεκάδες δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από τη δικαστική αίθουσα. Ο κ. Αντρέ Ριζόπουλος πρόσθεσε ότι «η Εύα Καϊλή συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών αρχών», ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι στοιχεία της δικογραφίας έχουν ήδη δημοσιευθεί στον Τύπο. Οπως είπε, δεν είχε δει ποτέ να γίνεται, σε τέτοιο βαθμό, παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου και δύο εικοσιτετράωρα αργότερα εις βάρος της ασκήθηκε δίωξη για διαφθορά και ξέπλυμα. Το ίδιο συνέβη και με τους τρεις συγκατηγορουμένους της: τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και τον λομπίστα Νικολό Ταλαμάνκα. Οι τρεις τελευταίοι απολογήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Τζόρτζι ομολόγησε την ενοχή του, προσπαθώντας ταυτόχρονα να «αθωώσει» τη σύντροφό του. Η Εύα Καϊλή, αντίθετα, ζήτησε και πήρε αναβολή σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση της και να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα του Ιταλού συντρόφου της.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ