Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Παραδίδουμε έναν καλύτερο δήμο” (video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής προχώρησε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο δημαρχείο το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Αυγούστου.
Δίπλα στον Δήμαρχο ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέφανος Λεζγής Πασχάλης Γονατάς, Δημήτρης Μπούκης και Μαρία Γαλακτοπούλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Κεσκινίδης και Βαρβάρα Τζιατζιά.

Ο Δήμαρχος ξεκινώντας τόνισε πως η απερχόμενη διοίκηση είχε να αντιμετωπίσει την πιο “δύσκολη θητεία” στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σημείωσε, μεταξύ άλλων. την περικοπή πόρων των δήμων κατά 67% την περασμένη τριετία, τη μείωση προσωπικού και την κατάργηση ειδικοτήτων και το οικονομικό παρατηρητήριο. Όπως είπε η δημοτική αρχή σε αυτά τα δύσκολα χρόνια ήταν δίπλα στους πολίτες αλλά και στους εργαζόμενους τυου δήμου στηρίζοντας τους αγώνες τους.
Ο κ. Βλασσόπουλος στάθηκε και στο χρέος που βρήκε η διοίκηση όταν ανέλαβε τα ηνία του Δήμου και το οποίο, όπως είπε, ανερχόταν στα 30 εκ. Ευρώ. Σήμερα οι οφειλές του Δήμου, συμπλήρωσε,  δεν ξεπερνούν τα 18 εκ. Ευρώ, ενώ με τη συμμετοχή σε σχετικό πρόγραμμα κατορθώθηκε να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές. “Καταφέραμε και φέραμε τα οικονομικά του Δήμου σε αρκετά καλό επίπεδο για να μπορέσει να λειτουργήσει ικανοποιητικά” δήλωσε.

Κοινωνική Υπηρεσία
Περνώντας στις Κοινωνικές Υπηρεσίες ο κ. Βλασσόπουλος τόνισε πως δημιουργήθηκε ένα δίχτυ προστασίας για τους πολίτες. Και έφερε σαν παραδείγματα την ουσιαστική λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το δωρεάν φροντιστήριο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, την αξιοποίηση και ενίσχυση του δημοτικού ιατρείου και τη δημιουργία νέων δομών όπως του Παιδοψυχαγωγικού Κέντρου. Επίσης ο Δήμαρχος θύμισε τη λήψη μιας σειρά αποφάσεων για την ανακούφιση των δημοτών όπως τη μείωση των τελών και των τροφείων στους παιδικους σταθμούς.

Έργα-Αξιοποίηση δημοτικών χώρων
Στον τομέα των έργων ο κ. Βλασσόπουλος ανέφερε το έργο κατασκευής παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι, το έργο ομβρίων στο Παλαιό Ηράκλειο που ολοκληρώνεται και διάφορες άλλες δράσεις συνολικού ύψους 5 εκ. Ευρώ. Επίσης υπογράμμισε την αξιοποίηση μιας σειράς δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση υπηρεσιών και συλλόγων όπως το “Πικαντίλι” που οδήγησαν και σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το δημοτικό ταμείο. Αναφορά έκανε και στη μεταφορά του αμαξοστασίου εκτός πόλης αλλά και τη στέγαση των γραφείων της υπηρεσίας περιβάλλοντος σε ιδιόκτητους χώρους.
Ο Δήμαρχος μίλησε συνοπτικά και στις παρεμβάσεις στους τομείς του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις στο κτήμα Φιξ, οι οποίες όπως είπε προσέλκυσαν χιλιάδες πολίτες και κόστισαν πολύ λιγότερα χρήματα στο δήμο σε σχέση με το παρελθόν.

“Θα είμαι παρών”
Κλείνοντας τον απολογισμό ο κ. Βλασσόπουλος είπε πως η απερχόμενη διοίκηση παραδίδει στη νέα διοίκηση του κ. Νίκου Μπάμπαλου έναν δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν. Ενημέρωσε δε πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και πλήρης ενημέρωσης της νέας διοίκησης διαβεβαιώνοντας πως ο ίδιος και οι συνεργάτες θα είναι πάντα στη διάθεση του κ. Μπάμπαλου για περαιτέρω βοήθεια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον καινούργιο Δήμαρχο. Υποσχέθηκε επίσης πως η παράταξη θα ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και προλαβαίνοντας τους δημοσιογράφους δήλωσε πως θα είναι παρών και τη νέα περίοδο αν και διευκρίνησε πως αναμένονται αποφάσεις της παράταξης για το πως θα κινηθεί την επόμενη περίοδο. Τέλος, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του στο Δήμο για τη συνεργασία τους.

Ευχαριστίες σε Βλαντή
Ο Χτύπος ρώτησε τον κ. Βλασσόπουλο αν πιστεύει πως με τη συμμετοχή του κ. Βλαντή το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα πετύχαινε την επανεκλογή του.  Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει ευθέως, τονίζοντας πως οι αποφάσεις του πρώην συνεργάτη του είναι σεβαστές και  εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμβολή του στο έργο της διοίκησης.

Δείτε video εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=m6W6nxxXJHM

http://www.youtube.com/watch?v=wz0TZPuWEsM

http://www.youtube.com/watch?v=B-7EylYJ6IY

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ