Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παρέμβαση Σαραούδα για τις παιδικές χαρές

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωσης» κ. Στράτος Σαραούδας, έθεσε υπόψιν του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία καταληκτική ημερομηνία πιστοποίησης των δημοτικών Παιδικών Χαρών ορίζεται η 30-6-2014.
Στο σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης τονίζονται τα εξής για το θέμα:
“Ο Δήμαρχος την ώρα που δήλωνε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, παραδέχθηκε επίσης,  ότι κάποιες παιδικές χαρές του Δήμου μας αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα.
Θα έπρεπε;
Να θυμίσουμε ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ  απ’ευθείας ευρωπαική χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος Μεταμόρφωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν μέσω του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση» και αφορούσε ακριβώς, «Βελτίωση Παιδικών Χαρών».
Το ύψος της πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Μετ/σης προς το Πράσινο Ταμείο σύμφωνα με τα στοιχεία που προσπαθήσαμε να βρούμε – από άλλες πηγές μιας και δεν είχαμε καμμία ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο – ήταν 189.969,11€.
Μήπως το ποσό που εγκρίθηκε ολόκληρο τελικά;
Μήπως το ποσό που εγκρίθηκε δεν ήταν αρκετό για την βελτίωση του συνόλου των εγκαταστάσεων;
Γιατί οι άλλες δύο μελέτες που είχαν επίσης κατατεθεί στο «Πράσινο Ταμείο» την ίδια περίοδο ( σ.σ :  «Βελτίωση Δημοτικού φωτισμού» και «Υπογειοποίηση κάδων») ΔΕΝ εγκρίθηκαν;
H «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» θα επανέλθει, δημοσιοποιώντας την όποια απάντηση δωθεί στα ανωτέρω ερωτήματα από τη Διοικούσα Παράταξη εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πιστοί στις Αρχές της  Ιδρυτικής μας διακήρυξης, προσβλέποντας σε ενημερωμένους δημότες καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετέχουν στα Δημοτικά Συμβούλια ή να ενημερώνονται για τα πεπραγμένα σ’αυτά.
Οσον αφορά την Παράταξή μας, μοναδικό σκοπό έχουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο ώστε η πόλη μας να κάνει ένα βήμα μπροστά και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’αυτό.
Χωρίς όμως να συμμετέχουμε σε στείρες αντιπαραθέσεις. Δεν το κάναμε ούτε κατά την προεκλογική περίοδο, όταν αποφασίσαμε να μην απαντήσουμε σε όσα αρνητικά  σχόλια έγιναν σε βάρος μας, προτιμώντας να πληρώσουμε το κόστος παρά να παραβιάσουμε τα όσα πρεσβεύουμε”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ