Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παρέμβαση για τους δημοτικούς αστυνόμους

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολές προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, όσον αφορά στην ισότιμη μοριοδότηση των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνόμων βάσει των σχετικών δηλώσεων προτίμησης που καλούνται να υποβάλλουν όσοι άνηκαν στου κλάδους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ της Δημοτικής Αστυνομίας ενόψει της μετάταξής τους, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης.

Η σχετική αλληλογραφία έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου με τα στελέχη της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας που υπηρετούσαν στο Δήμο και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, κατά την οποία ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ενημέρωσε τους ενδιαφερομένους για τη σειρά των επαφών που έχουν ήδη αναληφθεί με πρωτοβουλία του με στόχο τη βελτίωση των κανόνων αξιολόγησης των Δημοτικών Αστυνόμων, αλλά και για τις επόμενες ενέργειές του.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, τόσο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και προς τον Γιάννη Μιχελάλη, αφού κάνει αναφορά στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμός των προσληφθέντων αστυνομικών είναι κάτοχος πτυχίου και έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας, θέτει ως επιτακτική ανάγκη η επανατοποθέτησή τους να γίνει με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας του συγκεκριμένου εργατικού δυναμικού.

Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ιδιάζον καθεστώς πρόσληψης των δημοτικών αστυνόμων, ο Δήμαρχος εστιάζοντας στο θέμα της μοριοδότησης καλεί να είναι ισότιμη, αξιοκρατική και δίκαιη, ζητώντας πάραλληλα την ενσωμάτωση του στοιχείου της εντοπιότητας ως σημαντικού κριτηρίουριο προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική τακτοποίηση των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών σε όλη την Περιφέρεια.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ