Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παράταση και μείωση μισθωμάτων στο Δήμο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις


Τη μείωση των μισθωμάτων κατά 20% και την παράτασή τους για τρία χρόνια αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της Μεταμόρφωσης, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, καθώς όπως ενημέρωσε η διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε συσταθεί δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μία πρόταση.
Η παραπάνω μείωση θα έχει τρεις εξαιρέσεις. Η πρώτη …παρέκκλιση αφορά στο ακίνητο που στεγάζεται το ΚΕΠ, για του οποίου τη μίσθωση η ιδιοκτησία αποδέχτηκε τη μείωση από 1.048 ευρώ στα 1.000 ευρώ. Η δεύτερη γίνεται για το ακίνητο στη Δομοκού όπου φιλοξενείται παιδικός σταθμός που δεν λειτουργεί και η ιδιοκτησία δέχτηκε να μειωθεί το νοίκι από 808 στα 500 ευρώ. Και η τρίτη είναι για το ακίνητο που στεγάζεται το Δ’ ΚΑΠΗ και το μίσθωμα του οποίου θα μειωθεί από 650 στα 600 ευρώ, επειδή είχε μειωθεί κατά 50% σε προηγούμενο διάστημα.
Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι στα νέα συμβόλαια υπάρχει και ρήτρα με την οποία ο δήμος θα μπορεί όποτε το επιθυμήσει να αποδεσμευτεί από τις μισθώσεις.

Οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης
Η κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου τοποθετήθηκε πρώτη από την αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι συμφωνεί με τη μείωση κατά 20%.  Στη συνέχεια, ο κ. Στράτος Σαραούδας, επικεφαλής της «Ελπίδας» υπενθύμισε ότι «Είναι πάγια η θέση μας ότι για τα 9 χρόνια που ήσαστε δημοτική αρχή θα μπορούσατε να έχετε κάνει τις κινήσεις ώστε να βρίσκονται σε ιδιόκτητα ακίνητα όλες οι υπηρεσίες του δήμου. Από την στιγμή που πέρασε ο χρόνος, είπαμε ότι θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός για όλα τα κτίρια.»  
Ο κ. Μιχάλης Χαρίσης επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Ορίζοντες” και μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής έκανε εκτενή αναφορά στο τι προηγήθηκε και κατήγγειλε τη διοίκηση γιατί δεν παρείχε την ενημέρωση που ζήτησε.
Ότι θα έπρεπε να γίνουν μειοδοτικοί διαγωνισμοί για τα ακίνητα που χρειάζεται να μισθώσει ο δήμος ανέφερε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή και Αλληλεγγύη για τη Μεταμόρφωση”, κ. Δημήτρης Περιβολαράκης και κάλεσε τον κ. Χριστονάκη να κάνει δωρεά το ακίνητό του προς το δήμο. Ιδιαίτερα επικριτικός κατά της δημοτικής αρχής ήταν ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», κ. Βασίλης Καραβάκος, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν έχει γίνει καμία στάθμιση των αναγκών του δήμου. Ποιος στάθμισε την ανάγκη να συνεδριάζουμε εδώ π.χ.; Έχει πάρει κανείς το βάρος της ευθύνης με την υπογραφή του για αυτές τις αποφάσεις; Έχει σταματήσει η διαδικασία των διαγωνισμών λες και κάποια κτίρια θα είναι εσαεί στο δήμο».Η πρότασή του ήταν να υπάρξει ελάχιστη δυνατή παράταση στα υπάρχοντα μισθώματα και να πάει μετά ο Δήμος σε διαγωνισμούς.
Τέλος, ο κ. Μανόλης Πετάσης από την «ΛΑΣ» είπε «Ίσως κάποιοι να ωφελούνται και κάποιοι να ρίχνονται από τις μισθώσεις. Ταυτόχρονα βλέπω ότι η υποκρισία περισσεύει από διάφορες πλευρές και για αυτό θα ψηφίσουμε λευκό».

Η απάντηση του δημάρχου
Ο Δήμαρχος απάντησε σε όσα ακούστηκαν από την αντιπολίτευση λέγοντας: «Η πολιτική που ακολούθησε η παρούσα δημοτική αρχή στις μισθώσεις αποτελεί υπόδειγμα και ίσως είναι μοναδική περίπτωση πανελλαδικά. Αποδεσμεύσαμε ένα σωρό από μισθώσεις. Περιορίσαμε, σε πρώτη φάση, τα μισθώματα στο μισό, τα λιγοστέψαμε ακόμα περισσότερο και τώρα κάνουμε το τρίτο κύμα. Αν δεν υπήρχαν πάθη και εντάσεις του παρελθόντος που σχετίζονται με τον κ. Χριστονάκη και αν δεν υπήρχε η μικροπολιτική αντίληψη ότι πρέπει να πούμε κάτι διαφορετικό, δεν θα επιδέχονταν καμία αντίρρηση η πολιτική μας. Πρέπει να σας πω ότι εγώ έχω σεβασμό και εκτίμηση στον κ. Χριστονάκη ως τον δήμαρχο των 16 ετών και ως ένα παράγοντα με σημαντική συνεισφορά στην πόλη όμως μπροστά στο συμφέρον του δήμου δεν υπάρχουν φίλοι και ημέτεροι και αυτό το λέω αποδεδειγμένα.» Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η εισήγηση της διοίκησης έγινε δεκτή από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και την κα Νικολοπούλου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ