Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Παναγιώτης Μανούρης: NAI στην Ευρώπη και την Ελπίδα

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το δημοψήφισμα:
“Έχοντας συναίσθηση της αγωνίας των συμπολιτών μας αλλά και όλων των Ελλήνων για επιστροφή στην ομαλότητα και την κανονικότητα, η Δημοτική Παράταξη  Νέας Ιωνίας « Δημιουργία – Αλληλεγγύη » απέφυγε να εκφράσει συγκεκριμένη θέση για το επερχόμενο δημοψήφισμα.
Επειδή αρκετοί συμπολίτες με ρωτούν ποια είναι η προσωπική μου θέση, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αναγνωρίζω τα προβλήματα, τις εμμονές, τα σημαντικά λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Για όλα αυτά έχει απαντήσει ο λαός με την ψήφο του. Αναγνωρίζω την απογοήτευση και την οργή των Ελλήνων από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.
Ο φυσικός χώρος της Ελλάδας είναι η Ευρώπη. Γεωγραφικά, πολιτιστικά ,οικονομικά. Το συγκριτικό πλεονέκτημά της Ελλάδας είναι ο λαός της και η σχέση της με την Ευρώπη. Οφείλουμε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε αυτό το κεκτημένο της σταθερότητας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, οι  εικόνες με τις ουρές των συνταξιούχων στις τράπεζες, δεν είναι η Ελλάδα που αξίζουμε. Δεν το αξίζει το μέλλον των παιδιών μας, δεν το αξίζουν οι θυσίες που έχουμε κάνει.
Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Χρειάζεται να συνεχιστεί η Εθνική διαπραγμάτευση απέναντι στις θέσεις των δανειστών αλλά και η αποφυγή της διεθνούς απομόνωσης της χώρας. Μακάρι να μην φτάσουμε σε ένα διχαστικό και μπερδεμένο για πολλούς δημοψήφισμα.
Σε κάθε περίπτωση όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να διασφαλίσουν τη θέση της Πατρίδας στην Ευρώπη και να παλέψουν μαζί για μια καλύτερη λύση με περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Ναι στην Ευρώπη, Ναι στην Ελπίδα , τέλος στο φόβο και την ανασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ