Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μήνυμα κατά του φασισμού από το Δ.Σ. Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Tο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου έναν χρόνο μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα προχώρησε στην έδκοση του ακόλουθου ομόφωνου ψηφίσματος: «Στη βάση του ο φασισμός έχει σκοπό να ισοπεδώσει τη δημοκρατία και την ελευθερία. Είναι το ύστατο καταφύγιο προκειμένου να τρομοκρατηθεί μία κοινωνία που διεκδικεί το δικαίωμα να ζήσει. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου οι αδικίες σε βάρος των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων διογκώνονται με αποτέλεσμα αυτά να αντιδρούν, ο φασισμός βρίσκει πεδίο για να αναπτυχθεί. Οι επιθέσεις σε μετανάστες, σε πολιτικούς χώρους, σε συνδικαλιστές, σε ανθρώπους που αντιστέκονται στη μνημονιακή πολιτική φανερώνουν ποιοι είναι στο στόχαστρο των νεοναζί.
Η δολοφονία του Φύσσα πριν από σχεδόν ένα χρόνο αποτέλεσε την κορυφή των δολοφονικών επιθέσεων της Χ.Α. Αναδεικνύοντας ότι χρειάζεται συλλογική αντιμετώπιση στην οργανωμένη και συστηματική φασιστική βία, καθώς είναι δυσκολότερο να την αντιμετωπίσει ο καθένας  μόνος του.
Το δημοτικό μας συμβούλιο έχει στόχο να αποτρέψει την είσοδο του φασισμού στη πόλη. Να δημιουργήσει τους όρους ώστε η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η συμμετοχή των πολιτών του Χαλανδρίου να αποτελέσει ανάχωμα στη φασιστική απειλή. Προσπαθούμε να ενώσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του δήμου μας και να συμφιλιώσουμε τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική και έχουν συμφέρον να είναι μαζί ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Με αυτό το σκεπτικό, ως δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου και με αφορμή τις εκδηλώσεις που γίνονται ένα χρόνο μετά την δολοφονία του αντιφασίστα, καλλιτέχνη και εργαζόμενου Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι: Στηρίζουμε κάθε κίνηση υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της δυνατότητάς μας να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις. Όπως και κάθε κίνηση υπεράσπισης της ισότητας και της δικαιοσύνης. Και παλεύουμε για την αντιμετώπιση των φασιστικών απειλών στις γειτονιές μας και στην πόλη μας, το Χαλάνδρι»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ