Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παίδων Πεντέλης: Καταγγελία της ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ για την μετατροπή της χειρουργικής πτέρυγας σε πτέρυγα φιλοξενίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταγγελία για την μετατροπή της χειρουργικής πτέρυγας του Παίδων Πεντέλης σε πτέρυγα φιλοξενίας παιδιών εξέδωσε η ΝΕΒΑ ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως αναφέρει:

 

“Πολίτες της Βόρειας Αθήνας , της Αττικής και των γύρω περιοχών .

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που με νέα απόφαση της , συνεχίζει την τακτική της για την απαξίωση του Δημόσιου Παιδιατρικού Νοσοκομείου του ΕΣΥ.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της, πρώτα για την μετατροπή του νοσοκομείου από παιδιατρικό σε νοσοκομείο χρόνιων νοσημάτων, ύστερα με τη μετάθεση κρίσιμων ειδικοτήτων  σε άλλα νοσοκομεία και τον περασμένο Ιανουάριο με την αναστολή των εφημεριών για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, πριν από λίγες ημέρες, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε μία ακόμα απόφαση υποβάθμισης του. Κατάργησε τη χειρουργική πτέρυγα με σκοπό να τη μετατρέψει σε πτέρυγα φιλοξενίας παιδιών τα οποία , με εισαγγελική εντολή απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Προφανώς και δεν έχουμε αντίρρηση, το αντίθετο ακριβώς,  για την δημιουργία δομών φιλοξενίας για παιδιά που τελούν υπό εισαγγελική παραγγελία. Όμως τούτο οφείλει να γίνεται μετά τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, σε κατάλληλες συνθήκες και χώρους και όχι σε πτέρυγες νοσοκομείων, που μετατρέπονται σε «αποθήκες ψυχών» και δημιουργούν λειτουργικές και όχι μόνο δυσκολίες στα νοσοκομεία.

Είναι πια ορατό σε όλους τους πολίτες,  πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορει για να ‘’ξεμπερδεύει’’ με το  μοναδικό δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο στην περιοχή της Βόρειας Αθήνας.

 

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας:

Θεωρούμε ότι στο μοναδικό Δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Βόρεια και Ανατολική Αττική που εξυπηρετεί παρά τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, πάνω από 300 παιδιά την ημέρα στις γενικές εφημερίες του και πάνω από 5.000 παιδιατρικά περιστατικά τον μήνα είναι αδιανόητη κάθε ενέργεια υποβάθμισης του.

Θεωρούμε ότι οι αιφνιδιασμοί, η δήθεν αναγκαιότητα εξυπηρέτησης και άλλων κοινωνικών αναγκών και οι προφανείς στοχεύσεις της κυβέρνησης για την παράδοση των χιλιαδων παιδιατρικών περιστατικών σε ιδιωτικές δομές και υπηρεσίες υγείας , την καθιστούν υπεύθυνη για ότι προκύψει.

Ως ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενώνουμε την φωνή , την αγανάκτηση και την συμμετοχή μας με όλους τους φορείς που αγωνίζονται:

  • Να αποσυρθεί κάθε μέτρο μετατροπής της χειρουργικής πτέρυγας του Νοσοκομείου Παίδων σε δομή φιλοξενίας των παιδιών υπό εισαγγελική παραγγελία.
  • Να δημιουργηθεί ασφαλής δημόσια επαρκής δομή φιλοξενίας (υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις στην περιοχή της Βόρειας Αθήνας) των παιδιών αυτών.
  • Για την σοβαρή ενίσχυση του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» σε προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να επιτελέσει με τους καλυτέρους όρους το κρίσιμο έργο του.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου για όσο χρειαστεί.

Όπως αποτρέψαμε, όλοι μαζί, τις προηγούμενες προσπάθειες υποβάθμισης του δημόσιου παιδιατρικού νοσοκομείου Πεντέλης , θα αποτρέψουμε και αυτή !”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ