Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Πέτσας: Προανήγγειλε νέα παράταση του «Αντώνης Τρίτσης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράταση και πέραν της 30ης Απριλίου για την υποβολή των προτάσεων των δήμων για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προανήγγειλε, μιλώντας στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της παράτασης ενός μηνός, ο κ. Πέτσας στην ουσία ανακοίνωσε νέα παράταση. «Θα δούμε μία περαιτέρω παράταση», είπε χαρακτηριστικά, απολογούμενος για την καθυστέρηση της υπογραφής της ΚΥΑ με τα πλαφόν. Ο αναπληρωτής υπουργός δεν διευκρίνισε έως πότε θα είναι η νέα παράταση, δήμαρχοι ωστόσο εξαρχής είχαν ζητήσει η νέα προθεσμία από την 31η Μαρτίου έως την 31η Μαΐου.

Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Πέτσας, αιτιολόγησε τη νέα παράταση,  με το επιχείρημα – παραδοχή ότι καθυστέρησε να υπογραφεί η ΚΥΑ με τα πλαφόν για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η οποία, όπως είπε, υπεγράφη και πιθανότατα ακόμη και σήμερα να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απέδωσε την καθυστέρηση στην υπογραφή της ΚΥΑ στο γεγονός ότι έπρεπε να υπογραφεί από περισσότερους του ενός υπουργούς (Υγείας Βασίλη Κικίλια, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά), προκειμένου «να γίνουν συνέργειες με τη σύμφωνη γνώμη τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ