Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές

Ο Παναγιώτης Βλάχος στο Χ-τύπο: “Μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε, αρκεί να το πιστέψουμε”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υπ. βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Τις προβλέψεις του για το τι θα καθορίσει τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπως επίσης και τους προσωπικούς του στόχους καταθέτει ο υποψήφιος βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος στην εφημερίδα μας και σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στα σημαντικότερα προβλήματα της Βόρειας Αθήνας και στέλνει το μήνυμά του στους πολίτες και εν δυνάμει ψηφοφόρους του.

 

Ποια είναι τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα σας από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε;

Είναι ίσως οι πιο ήσυχες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Βλέπω πολλά πρόσωπα σκεπτικά και απογοητευμένα. Αλλά και για πρώτη φορά τόσους πολλούς νέους πολιτικοποιημένους και αποφασισμένους να πάνε να ψηφίσουν. Αυτό σίγουρα θα κρύβει εκπλήξεις στην κάλπη της Κυριακής. Κάποιοι σίγουρα θα αναθεωρήσουν τις μεθόδους τους και κάποιοι θα χάσουν το χαμόγελό τους.

 

Από τις συναντήσεις σας με τους πολίτες της Βόρειας Αθήνας, ποια ακούτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματά τους;

Η ακρίβεια έχει περιορίσει την καθημερινότητα πολλών. Βλέπω για παράδειγμα τις λαϊκές να γεμίζουν μετά τις 12, όταν οι τιμές πέφτουν ή πολλά άδεια ράφια με τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ. Περιορισμένη διασκέδαση τις καθημερινές. Από την άλλη τα κέντρα υγείας μαραζώνουν, τα δημόσια νοσοκομεία ασθμαίνουν, τα δημόσια σχολεία παρακμάζουν. Ακόμα και σχολές όπως η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος. Είναι ξεκάθαρο πως οδεύουμε σε μια κοινωνία δύο ταχυτήτων με επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών και που πιστεύετε ότι θα κριθούν;

Συγκρούεται ο θυμός με τον φόβο. Αν θα επικρατήσει δηλαδή η τιμωρητική λογική ή η ανοχή του “μη χειρότερου”. Πάντως δεν αισθάνομαι κάποιο κλίμα πολιτικής ανατροπής, τουλάχιστον όχι φανερό. Η κοινωνία είναι και φαίνεται κουρασμένη και δεν θέλει πολλές περιπέτειες. Εξού και η εναλλακτική Τσίπρα δεν πείθει και στην ουσία ενισχύει έμμεσα τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Δικός μας στόχος να μπούμε σφήνα στο δίπολο και να αναγεννήσουμε την ελπίδα, ότι νοιαζόμαστε για τις πραγματικές ανάγκες, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 

Θα ενδιέφερε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να σχηματίσει κυβέρνηση με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις;

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος το επιθυμούν πραγματικά. Δεν πέφτουμε εξάλλου από τα σύννεφα. Η χείρα φιλίας που τείνουν είναι προσχηματική και υπαγορεύεται από τις δημοσκοπήσεις. Έχουν κάνει τόσες κωλοτούμπες που έχουμε χάσει το μέτρημα. Εμείς δεν κουνάμε χιλιοστό από τη θέση μας. Αν θέλουν να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα με κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, να θωρακίσουμε την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ, τις δημόσιες μεταφορές,ωτην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την δημόσια εκπαίδευση και τη δημοκρατία, εμείς δηλώνουμε παρόντες. Αρκεί να έχουμε τη δύναμη από τους πολίτες να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Αλλιώς, θα συνεχίσουμε την αντιπολίτευση, κάνοντας αυτό που δε μπορεί ο κ. Τσίπρας: να γίνουμε το αξιόπιστο αντίπαλο δέος στη Δεξιά.

 

Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές και γιατί οι ψηφοφόροι στη Βόρεια Αθήνα να “σταυρώσουν” τον Παναγιώτη Βλάχο;

Γιατί ο πολιτικός του σήμερα πρέπει “να ιδρώνει τη φανέλα”, όπως μου είπε μια φίλη δημοσκόπος. Η πολιτική του σήμερα θέλει παρουσία στην τοπική κοινωνία, συνέπεια, ήθος, εντιμότητα, μετριοπάθεια και αντίληψη του τώρα και του αύριο. Εκπροσωπώ μια γενιά πληγωμένη από απανωτές κρίσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, δεν εκπροσωπώ το κατεστημένο, δεν είδα φως και μπήκα, ούτε κάθομαι σε καρέκλες 20-30 χρόνια. Εκπροσωπώ την ανανέωση που έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό σύστημα για να γίνει η φωνή των πολλών, απόφαση Αλλαγής.

 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες λίγο πριν βρεθούν στις κάλπες της 21ης Μαΐου;

Ότι μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε, αρκεί να το πιστέψουμε. Δεν μας αξίζει η μιζέρια, η απογοήτευση, το ψέμα, η ελεημοσύνη και ο φόβος. Αξίζουμε πολλά γιατί θυσιάσαμε πολλά. Αν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, να ξέρουν ότι η ψήφος τους δεν θα πάει χαμένη, αλλά θα είναι μια επένδυση για ένα μέλλον πιο ανθρώπινο, δημοκρατικό, δίκαιο, ελπιδοφόρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ