Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ο Βασίλης Χριστοδούλου στο Χ-τύπο: “Θέτουμε υποψηφιότητα για να αλλάξουμε τη Νέα Ιωνία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφασή του να προχωρήσει στην δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Νέας Ιωνίας στις εκλογές του 2023, ανακοίνωσε μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος, κ. Βασίλης Χριστοδούλου.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδούλου σημειώνει ότι η νέα αυτή παράταξη θα απαρτίζεται από ανθρώπους, όλων των τάσεων, με διαφορετικές πολιτικές, μορφωτικές και κοινωνικές καταβολές, αλλά με κοινό παρονομαστή την απόφασή τους να αλλάξουν τη Νέα Ιωνία.

Ακόμη σχολιάζει την δημοτική αρχή και ιδιαίτερα την δήμαρχο της πόλης, κα Δέσποινα Θωμαΐδου τονίζοντας πως “η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να πάψει να ψάχνει διαρκώς δικαιολογίες για να καλύψει την ανεπάρκεια της.”

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της επικαιρότητας, της ενδεχόμενης μετεγκατάστασης του δημοτικού αμαξοστασίου στην Αλσούπολη, σημειώνοντας ότι όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας εκτόξευσε τα βέλη του και κατά του πρώην επικεφαλής του, κ. Παναγιώτη Μανούρη λέγοντας χαρακτηριστικά “ο κ. Μανούρης άλλαξε ακόμη και το όνομα της παράταξης. Πρόσθεσε στη “Δημιουργία Αλληλεγγύη» το όνομα του και έγινε “Δημιουργία Αλληλεγγύη – Παναγιώτης Μανούρης”. Εμένα αυτό για ατομική επιχείρηση ή «μαγαζί» μου μοιάζει και όχι για δημοτική παράταξη με δημοκρατικές διαδικασίες.”

 

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Βασίλη Χριστοδούλου έχει ως εξής:

 

Κύριε Χριστοδούλου, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη κάνοντας μας ένα πρώτο σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Ιωνία, σε επίπεδο δήμου.

Την κατάσταση του Δήμου μας την αναδεικνύουν με ξεκάθαρο τρόπο οι συμπολίτες μας εάν συζητήσει κανείς μαζί τους. Στο ίδιο μήκος κύματος είμαι και εγώ: Θεωρώ ότι η δημοτική αρχή κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Τα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών δεν βρίσκουν λύσεις. Επίσης κανένα έργο δεν είναι ώριμο να ξεκινήσει, αντίθετα έχουν παγώσει και αυτά που είχαν αρχίσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως το γκαράζ στο Ο.Τ 150. Και όλα αυτά ενώ δε γνωρίζουμε γιατί σταμάτησε το έργο και κυρίως το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα..

Βέβαια, το χειρότερο όλων είναι το γεγονός ότι η Δήμαρχος προχώρησε σε μία φαινομενικά αψυχολόγητη ενέργεια, όπως αυτή με το χώρο της πρώην ALTEC στην Αλσούπολη, στον οποίο σκοπεύει να μεταφέρει το γκαράζ για τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Με αυτή την κίνηση, που είναι κυριολεκτικά «ντουφεκιά στον αέρα», χωρίς καμία μελέτη και διαβούλευση, κατάφερε να διχάσει τους Ιωνιώτες μεταξύ τους. Έβαλε τους κατοίκους της Νεάπολης που έχουν σήμερα το πρόβλημα με την παρουσία του αμαξοστασίου στο γήπεδο, να τσακώνονται με τους κατοίκους της Αλσούπολης. Αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι άπαντες οι κάτοικοι συμφωνούν ότι το αμαξοστάσιο πρέπει να φύγει από το χώρο του γηπέδου που βρίσκεται. Αλλά κάτοικοι και φορείς συμφωνούμε επίσης ότι η μεταφορά πρέπει να γίνει σε χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις και θα λύσει το πρόβλημα, όχι σε χώρο που θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

 

Πού θα έπρεπε να ρίξει το βάρος της, κατά την γνώμη σας, η δημοτική αρχή;

Η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να πάψει να ψάχνει διαρκώς δικαιολογίες για να καλύψει την ανεπάρκεια της. Στο πρώτο λοιπόν που πρέπει να ρίξει, κατά τη γνώμη μου, το βάρος της είναι στην αυτοκριτική. Έχω καταλάβει πλήρως πως σκέφτεται και πως ενεργεί η Δήμαρχος. Δεν σκοπεύει να αλλάξει μοτίβο. Και στο θέμα που έχει δημιουργήσει με την ALTEC δεν θα κάνει, κατά τη γνώμη μου, πίσω. Με τον ψηφοθηρικό τρόπο που σκέφτεται την βολεύει στην παρούσα φάση το «διαίρει και βασίλευε».

Θα αφήσει τους κατοίκους της Αλσούπολης, της Καλογρέζας, της Νεάπολης και της Ελευθερούπολης να διχάζονται και το πρόβλημα να παραμένει άλυτο.

Με βάση τα παραπάνω δεν νομίζω ότι έχει σημασία η γνώμη μου σχετικά με το ποιες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Εξάλλου, με το τρικάκι της τηλεδιάσκεψης έχουν ουσιαστικά καταργήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ότι και να πούμε, δεν μας ακούει.

 

Πιστεύετε ότι τα προβλήματα των δημοτών διεκπεραιώνονται στο σωστό χρόνο; Κι αν όχι, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό;

Το πρωτόκολλο έχει μπλοκάρει από τα αιτήματα των δημοτών και τις γνωστοποιήσεις προβλημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με βάση τις καταγγελίες που έχω από συμπολίτες μας, για πολύ καιρό – στην καλύτερη περίπτωση- να μην έχουν ούτε καν μια στοιχειώδη απάντηση. Κανείς δεν ασχολείται γιατί εκτός των άλλων μπλέκονται και με τις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Εξαίρεση ίσως είναι η δημοτική αστυνομία, που γλυτώνει από όλο αυτό γιατί λειτουργεί άμεσα μετά την κλήση του πολίτη . Αναφορικά με τις λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, η αμεσότητα, η συνεργασία με τις υπηρεσίες και η σωστή διανομή του έργου, δηλαδή ποιος κάνει τι και πότε πιστεύω θα δώσει πολλές από τις απαντήσεις που ψάχνουμε.

Πώς κρίνετε την στάση της μείζονος μειοψηφίας στα σοβαρά ζητήματα της πόλης;

Πριν ένα χρόνο, αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση μου, είχα δηλώσει, πως η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη” είναι ο ορισμός της φράσης «ενός ανδρός αρχή». Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε νιώθω ακόμη πιο δικαιωμένος για την άποψή μου και την απόφασή μου να αποχωρήσω παρότι πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος.

Τρανό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την άποψή μου είναι το γεγονός πως ο κ. Μανούρης άλλαξε ακόμη και το όνομα της παράταξης! Εξ όσων γνωρίζω με το έτσι θέλω -χωρίς δηλαδή γενική συνέλευση της παράταξης όπως επιτάσσει η στοιχειώδες δημοκρατική λειτουργία – πρόσθεσε στη “Δημιουργία Αλληλεγγύη» το όνομα του και έγινε “Δημιουργία Αλληλεγγύη – Παναγιώτης Μανούρης”. Εμένα αυτό για ατομική επιχείρηση ή «μαγαζί» μου μοιάζει και όχι για δημοτική παράταξη με δημοκρατικές διαδικασίες. Βέβαια, αυτό αφορά τον κ. Μανούρη και τα μέλη της παράταξής του, εγώ απλά παρέθεσα ένα γεγονός και τίποτα παραπάνω.

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, η μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο μας κινείται με βάση τις προτεραιότητες και τους σκοπούς του κ. Μανούρη. Χωρίς να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τα θέλω των κατοίκων της Νέας Ιωνίας. Όλα αυτά βέβαια θα τα κρίνει εν τέλει ο λαός της Νέας Ιωνίας με την ψήφο του στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Εκεί δεν θα χωρέσουν ούτε ψέματα, ούτε «αδειανά πουκάμισα», ούτε συκοφαντίες, ούτε υποκρισίες.

 

Έχετε αποφασίσει για τις δικές σας επόμενες κινήσεις;

Φυσικά! Εγώ και οι άνθρωποι που συμπορεύομαι έχουμε αποφασίσει τη δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο το 2023. Είμαστε άνθρωποι, όλων των τάσεων, με διαφορετικές πολιτικές, μορφωτικές και κοινωνικές καταβολές, αλλά με κοινό παρονομαστή την απόφασή μας να αλλάξουμε τη Νέα Ιωνία. Το δικό μας τραπέζι είναι στρογγυλό και δεν χωράνε σε αυτό Βοναπάρτηδες. Ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς θα προσφέρει με βάση τις δεξιότητες του στην κοινή προσπάθεια για την πόλη.

Ήρθε, πιστεύουμε ο καιρός οι Ιωνιώτες να έχουν μια πραγματικά ΝΕΑ επιλογή στη διάθεσή τους. Περισσότερα, όμως, θα μπορούμε να πούμε πολύ σύντομα στην επίσημη παρουσίαση της παράταξής μας

 

Είστε πρόθυμος να συνεργαστείτε με τον οποιοδήποτε με γνώμονα το καλό της πόλης;

Όσον αφορά το ζήτημα των συνεργασιών, ασφαλώς και θα είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ. Εξάλλου, εγώ δεν βλέπω γύρω μου εχθρούς, είμαι φίλος με όλους τους συνάδελφους δημοτικούς συμβούλους, μιλώ με όλους, όπως και με ανθρώπους μη εκλεγμένους! Είμαι πρόθυμος, όπως σας είπα, να συνεργαστώ με όποιον χρειαστεί, αρκεί να θέλει ειλικρινά το καλό της πόλης και να μην έχει αλλού είδους σκοπιμότητες, προσωπικό όφελος ή κρυφή ατζέντα. Σε κάθε όμως περίπτωση μια τέτοια απόφαση θα τη λάβει δημοκρατικά η παράταξη όχι εγώ από μόνος μου.

 

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες της Νέας Ιωνίας;

Τιμώντας τη δέσμευσή μου, θα είμαι δίπλα στα προβλήματα των συμπολιτών και θα αγωνίζομαι καθημερινά, θα βρίσκομαι έξω στο κόσμο και θα γυρίζω την πόλη μου. Να προσφέρω και να δίνω τη βοήθειά μου με όποιον τρόπο μπορώ σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Για παράδειγμα το καλοκαίρι στις μεγάλες πυρκαγιές μετέτρεψα το γραφείο μου σε χώρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας, της Βαρυμπόμπης και τις ομάδες της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκεί.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτόγνωρη. Οργανώσαμε πάνω από 14 αποστολές με συνολικά 34 τόνους είδη για κάθε ανάγκη που υπήρχε τότε. Οδηγήσαμε κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά, είδαμε την απόγνωση των κατοίκων με τα μάτια μου, αλλά εισπράξαμε και την ευγνωμοσύνη τους. Εύχομαι να μην ξαναζήσει η χώρα μας τέτοια καταστροφή.

Βέβαια, και τότε κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι (δυστυχώς και επικεφαλής) με λοιδόρησαν θέλοντας να μειώσουν την κινητοποίηση των συμπολιτών μας. Όμως η χαρά και το ευχαριστώ του κόσμου, όταν έφτανα κοντά τους, έσβηνε κάθε δηλητηριασμένη κουβέντα που είχα ακούσει ή διαβάσει.

Με την ίδια διάθεση προσφοράς τα Χριστούγεννα προχωρήσαμε στη δωρεά ρούχων και άλλων ειδών ανάγκης στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου. Πάλι εισπράξαμε την ευγνωμοσύνη των αδύναμων συμπολιτών μας και την υποκρισία των γνωστών και μη εξαιρετέων κύκλων.

Το μήνυμα λοιπόν προς τους συμπολίτες μου είναι πως θα συνεχίσω να είμαι παρών σε καθημερινή βάση δίπλα τους. Με πράξεις και όχι με λόγια!

Ήρθε η ώρα για την Αλλαγή στην Νέα Ιωνία, να σταματήσει, όπως έχω ξαναπεί, η πόλη μας να μένει πίσω για προσωπικούς λόγους κάποιων που τους βολεύει να είναι χωρισμένη σε «Φουρτουνακηδες και Βροντακηδες».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ