Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ο Αρ. Χατζησαββίδης στον Χ-Τύπο: “Ο Δήμος Νέας Ιωνίας μειώνει 10% τα δημοτικά τέλη για το 2021”

Δημοσιεύθηκε

στις

Για γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη του 2021 έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης. 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Νέας Ιωνίας αποκάλυψε στον Χ-Τύπο ότι θα υπάρξει γενναία μείωση 10% στα δημοτικά τέλη του 2021 και ταυτόχρονα επισήμανε τις αλλαγές που θα εμφανιστούν στο συντελεστή από τη νέα χρονιά.

Παράλληλα, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί με σκοπό την απαλλαγή των επιχειρήσεων που επλήγησαν την περίοδο του προηγούμενου lockdown.

Για τη γενναία μείωση στα ανταποδοτικά τέλη: “Θα υπάρξει 10% μείωση στα ανταποδοτικά τέλη για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο που βιώνει την κρίση του κορωνοϊού. Ο συντελεστής που ήταν 1,48 ευρώ/τ.μ. από τη νέα χρονιά γίνεται 1,33 ευρώ/τ.μ., ενώ των επαγγελματιών που ήταν 5,01 ευρώ/τ.μ. θα γίνει 4,51 ευρώ/τ.μ. Η πρόταση αυτή πέρασε την Τρίτη και από την Οικονομική Επιτροπή, με μόνη αρνητική ψήφο εκείνη της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχει διαχρονικά θέση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη. Εν συνεχεία η εν λόγω πρόταση θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα γίνει μία ευρύτερη συζήτηση. Οι δημοτικές παρατάξεις έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια τέτοια πρόταση. Ο σχεδιασμός μας είναι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός στο Δ.Σ. μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, για να εγκριθεί το επόμενο διάστημα ώστε να μην περιμένουμε την έγκριση με την έλευση της νέας χρονιάς, προκειμένου από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου να έχουμε την δυνατότητα να εφαρμόσουμε τον νέο προϋπολογισμό. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να υλοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας όλο τον χρόνο και όχι από τον Μάρτιο και μετά όπως έγινε πέρσι”. 

Για το πώς προέκυψε η σχετική μείωση στα δημοτικά τέλη“Έχουμε εξασφαλίσει από την Περιφέρεια Αττικής 660.000 ευρώ για απορριμματοφόρα, ενώ έχουμε λάβει και για άλλα μηχανήματα 400.000 ευρώ, οπότε αυτό μας δίνει την ευκαιρία να μην χρησιμοποιήσουμε χρήματα από τα ανταποδοτικά για τις συγκεκριμένες αγορές. Φυσικά και η καλύτερη διαχείριση που γίνεται παίζει καθοριστικό ρόλο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους δημότες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού”. 

Τέλος, για την απαλλαγή των επιχειρήσεων που επλήγησαν στο περασμένο lockdown“Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά, έχουμε συμφωνήσει ομόφωνα στην διαπαραταξιακή επιτροπή τα τετραγωνικά μέτρα που δηλώθηκαν παραπάνω, αυτά τα χρήματα, να διατεθούν στους επαγγελματίες αυτούς. Κάτι που όμως είναι ακόμα ανοιχτό και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Η υπηρεσία δουλεύει εντατικά και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα και να προχωρήσουμε σε αυτή τη διανομή/βοήθημα στους επαγγελματίες που ζημιώθηκαν από την πανδημία. Ο Δήμος είναι διατεθειμένος -στον βαθμό που δεν θα εμποδιστεί η καλή και ομαλή λειτουργία του- με ότι δυνατότητες έχει, να κάνει ότι χρειαστεί, για να βοηθήσει τον τόπο και την κοινωνία σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ