Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ζωή Ράπτη: “Ουσιαστική τιμή στο ‘21”

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Ζωής Ράπτη, Υφυπουργού Υγείας, Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Ο καλύτερος τρόπος να εορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι η γιορτή να έχει διάρκεια αλλά και ουσία. Η Ελευθερία που μας χάρισαν, θυσιάζοντας τις ζωές, την υγεία και τις περιουσίες τους οι πρωταγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα πρέπει να εορτάζεται κάθε ημέρα, με πράξεις και όχι μόνο με λόγια.

Υποχρέωση της πολιτείας είναι αφενός να διαχειριστεί με σεβασμό και σοφία τα σύμβολα, υλικά και άυλα, για τα οποία πολέμησαν οι αγωνιστές της Επανάστασης: τις αρχαιότητες, τους ιερούς ναούς, και όλα τα απτά τεκμήρια πολιτισμού που κληρονόμησαν, διατήρησαν και προστάτευσαν οι Έλληνες στο πέρασμα των χιλιετιών. Ταυτόχρονα όμως είναι υποχρέωσή μας να διαχειριστούμε τα άυλα αλλά πανίσχυρα σύμβολά μας τις ιδέες και τις αξίες για τις οποίες πολέμησαν οι προπάτορες μας: τη γλώσσα, τη θρησκεία, την ιστορία, την οικογένεια και τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Η τιμή που πρέπει να αποδοθεί στις γενεές που πέρασαν και το χρέος που οφείλεται στις γενιές που υπάρχουν καθώς και σε εκείνες που έρχονται δεν έχει να κάνει μόνο με την εθιμοτυπία αλλά κυρίως με την εφαρμοσμένη πολιτική – εκείνοι που θα προστατεύει και θα προωθεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, την ευημερία των πολιτών, τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Πολεμήσαμε το 1821 για να φτιάξουμε κράτος και να ορίζουμε εμείς τι θα γίνεται στον τόπο μας και όχι ο τούρκος δυνάστης.

Χρέος μας είναι να φτιάξουμε δομές και θεσμούς που δεν θα λησμονιούνται σε κάθε αλλαγή υπουργού ή κόμματος στην εξουσία. Χρέος μας είναι να λογοδοτούμε και για το τελευταίο σεντ που δαπανάται με κυβερνητική απόφαση. Να διευρύνουμε τα όρια της δημοκρατίας και να εμπλέξουμε το σύνολο της κοινωνίας στη λήψη αποφάσεων. Να ισχυροποιήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να καταστήσουμε σαφές, σε φίλους και αντιπάλους ότι μπορούμε και μόνοι και μετά πολλών να επιβάλλουμε τα δίκαιά μας.

Να ενδυναμώσουμε την Παιδεία, προσανατολισμένη στην αγάπη για την πατρίδα και την υπηρεσία της επιστήμης. Να ενδυναμώσουμε την οικονομία αξιοποιώντας τον δυναμισμό και την επιχειρηματική δεξιότητα των Ελλήνων και να δομήσουμε ένα σύστημα Υγείας, που θα προσφέρει απρόσκοπτα αυτό το ύψιστο αγαθό σε όλους τους συμπολίτες μας.

Όλα αυτά είναι τιμή στο ’21. Για όλα τούτα χύθηκε σαν ποτάμι το αίμα των Ελλήνων. Δουλεύουμε καθημερινά και αδιάλειπτα για να μην αφήσουμε τη θυσία τους να πάει χαμένη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ