Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Οι Δήμοι μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι – Live ανταπόκριση από το κομβικό Συνέδριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι εργασίες του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Βασικό θέμα του Συνεδρίου αποτελούν οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι. Θα εστιάσει, ωστόσο, και σε πληθώρα από άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ΤΑ, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Γενικοί και Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων και Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Αναμένεται να κατατεθούν 74 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 32 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Αυτή την επιστημονική πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΤΑ, στηρίζουν αφενός ο Δήμος Καρπενησίου, που θα φιλοξενήσει στο Συνεδριακό του Κέντρο την τριήμερη εκδήλωση, και αφετέρου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο “Χ- Τύπος” βρίσκεται στον χώρο του Συνεδρίου και θα σας ενημερώνει καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ