Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

ΝΑΙ στην Ευρώπη ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις


Τη φωνή του με την ΚΕΔΕ, πολλούς δήμους της χώρας και δεκάδες επιστημονικούς, επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς ένωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εγκρίνοντας ψήφισμα που καλεί όλους  τους δημότες να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Αναλυτικά το ψήφισμα:
“ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου φέρνει όλους τους Έλληνες, με μια πρωτόγνωρη διαδικασία, μπροστά σε μια ιστορική ευθύνη. Καλούμαστε να αποφασίσουμε όλοι για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Το δίλημμα της Κυριακής δεν αφορά σε ένα πακέτο μέτρων, αλλά συνολικά το αύριο της πατρίδας μας και την παραμονή της στην καρδιά της Ευρώπης, ή στη διεθνή της απομόνωση.
Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη.
ΝΑΙ σημαίνει, ότι δεν απεμπολούμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη θέση που έχουμε κατακτήσει εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.
ΝΑΙ σημαίνει, ότι αύριο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ελπίζουμε στην επανεκκίνηση της οικονομικής μας δραστηριότητας.
ΝΑΙ σημαίνει, ότι στα πλαίσια μια νέας συμφωνίας, θα διασωθεί το τραπεζικό μας σύστημα και οι καταθέσεις των Ελλήνων.
ΝΑΙ σημαίνει, ότι δεν επιτρέπουμε την μεγαλύτερη αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού, την εξόντωση των επιχειρήσεων, την εκτίναξη της ανεργίας και την βίαιη φτωχοποίηση του λαού μας.
ΝΑΙ σημαίνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορεί να παρέχει στους δημότες τις αυτονόητες υπηρεσίες για την καθημερινότητά τους.
ΟΧΙ σημαίνει, απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κλπ.
ΟΧΙ σημαίνει, κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.
ΟΧΙ σημαίνει, απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλους τους Δήμους, που αφορούν εργαζομένους που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.
ΟΧΙ σημαίνει, αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμους, πλατείες, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κ.α.
ΟΧΙ σημαίνει, ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.
ΟΧΙ σημαίνει, την πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης, διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.

 Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής 05.07.2015 όλους τους συμπολίτες μας να πράξουν το αυτονόητο για την πατρίδα, να ψηφίσουν ΝΑΙ και να εξασφαλίσουν την αταλάντευτη ευρωπαϊκή της πορεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ