Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Νίκες κατά του σκοταδισμού”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη στο Χ-τύπο

Η μεγαλύτερη δυνατή επίδειξη προοδευτικότητας σήμερα είναι η εφαρμογή των νόμων και η προσήλωση στο αυτονόητο. Η ελληνική κοινωνία έχει δείξει αυτό τον δρόμο και οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις ακολουθούν. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μια προοδευτική δύναμη, η οποία αξιοποιεί την κοινωνική δυναμική για να πάει τη χώρα μπροστά.

Αυτό έγινε σαφές σε όλους και με την υπόθεση της λήξης κατάληψης πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 χρόνια! Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μακροημέρευε μια κατάσταση, η οποία προσέβαλε τους πολίτες και έπληττε βάναυσα το δημόσιο συμφέρον και την εθνική αξιοπρέπεια. Περιθωριακοί είχαν θρονιαστεί, με έξοδα των φορολογουμένων πολιτών, στη θέση που ανήκει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στους επιστήμονες, στους νέους που αγωνίζονται για προσωπική πρόοδο και συλλογική προκοπή.

Αυτή η κατάσταση έλαβε τέλος και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊώάννου δέχεται τα ομαδικά πυρά όσων είχαν βολευτεί με αυτή την κατάσταση. Ο κ. Παπαϊώάννου δέχεται απειλές για τη ζωή του, ύβρεις από γνωστούς – αγνώστους και είδε να έχουν τοιχοκολληθεί ακόμα και αγγελτήρια κηδείας με το όνομά του, τα οποία ανέφεραν ότι «η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό» – μια χυδαία απειλή που δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη αντίδρασης σε αυτή την παρακμιακή κατάσταση, η οποία είχε φτάσει να θεωρείται κάτι σαν… θεσμός!

Επίσης, ως «θεσμικές» ενέργειες θεωρούνταν από διάφορους κύκλους του περιθωρίου οι φασιστικές επιθέσεις τραμπούκων στα σπίτια όσων επιθυμούν να αλλάξουν προς το καλύτερο το πολιτικό τοπίο στη χώρα. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Παύλου Μαρινάκη. Περιθωριακοί πραγματοποίησαν επίθεση στο σπίτι του στις 15 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια ανέλαβαν την ευθύνη της πράξης με ανάρτηση σε ιστότοπο.

Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ «την απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις τους θα δώσει το κράτος δικαίου. Κανέναν δεν εκφοβίζουν. Κανέναν δεν πτοούν. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ πιο δυνατή από τις κουκούλες τους».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει την πρέπουσα απάντηση σε όλες τις εγκληματικές πράξεις αυτού του είδους με τα θεσμικά εργαλεία που παρέχει το κράτος Δικαίου. Οι τραμπουκισμοί, η βία και η τρομοκρατία, δεν έχουν θέση στην χώρα μας. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊώάννου και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Παύλος Μαρινάκης έχουν την στήριξη όλων μας.

Ο σκοταδισμός θα ηττηθεί κατά κράτος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ