Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Ολομέτωπη επίθεση Βλασσόπουλου και Κουτρούλη κατά της διοίκησης Μπάμπαλου

Δημοσιεύθηκε

στις


Aπάντησαν στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκο Μπάμπαλο οι δημοτικές παρατάξεις ΑΚΕΠ του πρώην Δημάρχου κ. Παντελή Βλασσόπουλου και ΠΝΟΗ του κ. Κυριάκου Κουτρούλη έπειτα από όσα είχε δηλώσει ο Δήμαρχος για την αποχή της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 27 Μαΐου.
Σημειώνεται πως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 3 Ιουνίου οι παρατάξεις έδωσαν το παρών αλλά τόσο η ΑΚΕΠ όσο και η Πνοή αποχώρησαν μετά τη συζήτηση επί των θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, καθώς όπως τόνισαν δεν άλλαξε κάτι στη λειτουργία του Σώματος παρά τα αιτήματά τους. Αντίθετα, παρέμειναν οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Δίκτυο Πολιτών, Ρήξη και Ανατροπή και Όραμα για το Ηράκλειο).

Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση των δύο παρατάξεων, που αναγνώστηκε στη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου, χρησιμοποιείται σκληρή γλώσσα καθώς κατηγορείται ο Δήμαρχος για διαστρέβλωση της αλήθειας και για δήμο με έλλειψη δημοκρατίας και παραπλάνηση, όπου υπάρχει η “ενός ανδρός αρχή”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ο κύριος Δήμαρχος της πόλης μας μονίμως έκπληκτος για τα προβλήματα λειτουργίας του Δήμου μας, απαντώντας στην απόφαση της αντιπολίτευσης για αποχή από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Μαΐου 2015, μιλάει για «κακή ημέρα» της αντιπολίτευσης. Το πρόβλημα όμως κε Δήμαρχε δεν είναι εάν πρόκειται για καλή ή κακή ημέρα της αντιπολίτευσης το πρόβλημα είναι πόσες καλές η κακές ημέρες έχει περάσει ο Δήμος και οι δημότες από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας. Αν δε θεωρείτε προτέρημα σας να διαστρεβλώνετε την αλήθεια κε Δήμαρχε να γνωρίζετε ότι τα ψέματα δεν ευημερούν αλλά αποκαλύπτονται και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Λυπούμαστε που τόσο εσείς όσο και οι εκτός παραταξης σας αυτόκλητοι συμπαραστάτες σας δεν καταλάβατε τίποτα.
Δεν καταλάβατε κε Δήμαρχε ότι κανένας αντιδήμαρχος σας με την πλήρη πολιτική κάλυψη σας δεν δικαιούται να παραποιεί εισηγήσεις και μάλιστα οικονομικού περιεχομένου που μειώνουν πρόστιμα ύψους € 280.000 σε € 140.000 παραπληροφορώντας το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η μείωση είναι της τάξεως των € 40.000. Όταν μάλιστα σας το επισημάναμε δηλώσατε ότι ‘’έγινε λάθος’’. Αντιλαμβάνεστε ελπίζουμε ότι με τις έγγραφες εισηγήσεις θα αποφευχθούν αυτά τα μικρολαθάκια των € 100.000. Διπλά κακή μέρα για το Δήμο που αφενός χάρισε € 140.000 και αφετέρου ‘’έγινε λάθος στην αφαίρεση’’.
Επειδή κάποιοι βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν για τυπολατρεία, δεδομένου ότι η αποστολή έντυπων εισηγήσεων προβλέπεται στο σχετικό νόμο, σας αναφέρουμε και κάποια ζητήματα ουσίας τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν:
• Είστε βέβαιος ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα πάνε έγκαιρα στον παραλήπτη και ότι όλοι μας είμαστε σε θέση να τα λαμβάνουμε εγκαίρως;
• Είστε βέβαιος ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν στα σπίτια τους τον αναγκαίο εξοπλισμό (Η/Υ, εκτυπωτές) για να λαμβάνουν και να εκτυπώνουν τις εισηγήσεις;
• Είστε βέβαιος ότι όλοι οι Σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τα στοιχεία από την οθόνη του υπολογιστή;
• Δεν τίθεται θέμα ισότιμης αντιμετώπισης των Δημοτικών Συμβούλων όταν κάποιοι δεν έχουν πρόσβαση στις εισηγήσεις;
Αντιπαρερχόμαστε , ως έωλο, το επιχείρημά σας πως εφόσον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (έστω και ανενεργούς) μπορούν ή οφείλουν να επικοινωνούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σας υπενθυμίζουμε πως όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση αρνιόσασταν να συζητήσετε οποιοδήποτε θέμα αν δεν συνοδευόταν από έντυπη εισήγηση. Σας υπενθυμίζουμε επίσης την υπόσχεσή-διαβεβαίωσή σας ότι μόλις επισκευαζόταν το φωτοτυπικό μηχάνημα θα μας αποστέλλατε τις εισηγήσεις με τον προβλεπόμενο τρόπο και όταν αυτό επισκευάστηκε ύστερα μας δηλώνατε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον Καλλικράτη να μας αποστέλλετε εισηγήσεις στα θέματα.
Τελικά κε Δήμαρχε καλείσθε να αποφασίσετε αν επιθυμείτε τη σωστή και δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ή την ‘’ενός ανδρός αρχή’’. Για το πρώτο είμαστε μαζί σας και, όπου συμφωνούμε, και συμπαραστάτες σας. Για το δεύτερο θα πρέπει να αναζητήσετε αλλους συμπαραστάτες..
Κε Δήμαρχε η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα όλα τα θέματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί αφορούν τους Ηρακλειώτες και το έχει αποδείξει μέχρι σήμερα. Εσείς για ένα θέμα τόσο σοβαρό που αφορά την διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου αποστείλατε, ως υπεύθυνη διοίκηση, έστω και μια σειρά γραπτή με τις θέσεις σας για να διεξαχθεί ο διάλογος που επικαλείστε. Ούτε μια σειρά ούτε ταχυδρομικά ούτε ηλεκτρονικά διαβιβάσατε σαν διοίκηση του Δήμου και μιλάτε εσείς για ανευθυνότητα και οι όψιμοι-αυτόκλητοι , εκτός της παράταξης σας, συμπαραστάτες σας για προσχηματικότητα.
Έλεος… κε Δήμαρχε η ευαισθησία για τους κοινωνικά αδύναμους δεν είναι αποκλειστικότητα σας. Μόνο που και αυτούς και ειδικά τους άστεγους τους θυμηθήκατε οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, αν και κατ΄ επανάληψη είχε τεθεί το θέμα από την αντιπολίτευση, ειδικότερα μετά την δημοσιοποίηση προβλήματος αστέγων που ρεζίλεψε το Δήμο μας. Μαθήματα λοιπόν ευαισθησίας σε άλλους κε Δήμαρχε και όχι στην αντιπολίτευση .
Αλλά όλα αυτά αναφέρονται από εσάς για να αποπροσανατολίσετε τους πολίτες από το βασικό πρόβλημα που είναι η έλλειψη δημοκρατίας στην λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Η έλλειψη ενημέρωσης και η παραπλάνηση είναι φαινόμενα που εμφανίζονται θα λέγαμε για πρώτη φορά. Ξέρετε η ενημέρωση των θεσμικών οργάνων δεν είναι δικαίωμα σας είναι υποχρέωση σας. Εμείς θα διεκδικούμε πάντα την ενημέρωση μας και την δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων και θα αγωνιζόμαστε για αυτήν, γιατί στόχος μας είναι η πλήρης ενημέρωση, και όχι η επιλεκτική, των Ηρακλειωτών, στους οποίους , σας θυμίζουμε, τελικά όλοι μας λογοδοτούμε.
Ηράκλειο Αττικής 2/6/2015
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ KOΥΤΡΟΥΛΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ
ΜΑΙΡΗ ΖΟΥΝΗ”

Αντιδράσεις
Τη στάση των παρατάξεων καταδίκασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Πέτρου, κάνοντας λόγο για επίπλαστη και προσχηματική συμπεριφορά. Παράλληλα ενημέρωσε πως τον πρώτο χρόνο διοίκηση του Δήμου επί διοίκηση του κ. Βλασσόπουλου είχαν γίνει 35 συνεδριάσεις (28 τακτικές και 7 επείγουσες) ενώ στο εννιάμηνο της διοίκησης Μπάμπαλου 25 συνεδριάσεις με 4 εξ αυτών επείγουσες. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του κραησε χαμηλούς τόνους καθώς δεν θέλησε αυτή τη φορά, όπως είπε, να αντιπαρατεθεί, αλλά διαβεβαίωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα λειτουργεί όσο συχνά απαιτείται για να δίνονται λύσεις στα πολλά προβλήματα της πόλης και συμπλήρωσε πως ο καθένας αναλμαβάνει την ευθύνη των πράξεων του. Παρεμβασεις για το θέμα έγιναν και από άλλους Δημοτικούς Συμβούλους τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος χαρακωμάτων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ