Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Νέα πρόταση για πλατεία Πέρρου και Λ. Ειρήνης

Δημοσιεύθηκε

στις


Υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής η νέα πρόταση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη Πλατεία Πέρρου και τη Λεωφόρο Ειρήνης.
Η πρόταση περιλαμβάνει 2 υποέργα: Α) Υπόγειο χώρο στάθμευσης στη Πλατεία Πέρρου και ανάπλαση της Πλατείας. Β) Επικαιροποιημένη ανάπλαση Λ. Ειρήνης.

Η ακύρωση της προηγούμενης προγραμματικής σύμβασης, ήταν επιβεβλημένη γιατί αφ΄ενός δεν προέβλεπε υπόγειο Parking, αφ΄ετέρου υπήρχε και θέμα με την ανάπλαση της Λ. Ειρήνης.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης τονίζονται τα εξής για το θέμα: «Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν ήταν δυνατό να αγνοήσει τη προγραμματική της δέσμευση του 2010. Έγραφε το πρόγραμμα της Δημιουργικής Ενότητας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Κεντρική Πλατεία : Έγινε η δημοπράτηση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, χωρίς την πρόβλεψη για υπόγειο χώρο στάθμευσης. Η υπαίθρια στάθμευση θα απαξιώσει τη προβλεπόμενη ανάπλαση και θα επιδεινώσει τη ζωή των περιοίκων ……».

Τώρα που υπάρχει και η χωροθέτηση στάσης ΜETRO στη κεντρική πλατεία επί της Λ. Ειρήνης, η ανάγκη για υπόγειο Parking ήταν επιτακτική προκειμένου να μη δημιουργηθεί στο μέλλον την εικόνα που βλέπουμε στη «Νερατζιώτισσα» και στους γύρω δρόμους. Δεν ήταν δυνατόν η σημερινή δημοτική αρχή να υπονομεύσει το μέλλον της πόλης, υιοθετώντας τις μικροπολιτικές λογικές του παρελθόντος.

Υπάρχει ήδη έτοιμη προμελέτη σε επίπεδο οριστικής μελέτης, αίτηση χωροθέτησης υπόγειου Parking και είναι έτοιμες και οι υπόλοιπες μελέτες. Επίσης θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης της Λ. Ειρήνης, ώστε να αρθούν τα σημερινά προβλήματα.

Ο προϋπολογισμός του έργου με 2 ορόφους υπόγειο Parking 160 θέσεων, την ανάπλαση της πλατείας και της Λ. Ειρήνης, κινείται στα πλαίσια του προϋπολογισμού του προηγούμενου έργου χωρίς το υπόγειο Parking!

Τέλος είναι πολύ σημαντικό ότι η αξιολόγηση της σπουδαιότητας του έργου και της προοπτικής υλοποίησης του, είναι θετική από τη πλευρά της Περιφέρειας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ