Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Νέα κόντρα Ρούσσου – Κουράση για την κατάσταση στην Αγορά του Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα σελίδα “γύρισε” στην κόντρα του Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Σ. Ρούσσου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Κουράση, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση».

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή αναφέρει: “Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη διαδικτυακή συνάντηση τους με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος νοσταλγούν «την ανθούσα και με αίγλη αγορά», αναθυμούμενοι προφανώς την εποχή που η παράταξή τους αβίαστα ενέκρινε άδειες με μετέτρεψαν το Χαλάνδρι σε παναττικό διασκεδαστήριο.

Οι αιτιάσεις της μείζονος και οι απαντήσεις της διοίκησης προς ενημέρωση των πολιτών:

Αστυνόμευση μικροπωλητών

Από πότε άραγε έγινε ευθύνη της δημοτικής Αρχής η αστυνόμευση των μικροπωλητών; Η μόνη ευθύνη του Δήμου είναι να αποστέλλει, όπως και γίνεται, τις νόμιμες άδειες των μικροπωλητών στην Αστυνομία, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τους ελέγχους νομιμότητας.

Αριθμός αδειών μικροπωλητών

Ο αριθμός των θέσεων μικροπωλητών είναι εγκεκριμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και την Περιφέρεια Αττικής. Για τον αριθμό των παράνομων μικροπωλητών η αντιπολίτευση μπορεί να απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και για τους πλανόδιους μικροπωλητές στην Περιφέρεια Αττικής που έχει και την ευθύνη.

Κανονισμός Καθαριότητας

Υποκριτικό το ενδιαφέρον της μείζονος για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας. Τα πρόστιμα προβλέπονται σαφέστατα στο νέο Κανονισμό Καθαριότητας που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η σημερινή διοίκηση και τον οποίο καταψήφισε στην πρώτη φάση η μείζονα, ακριβώς λόγω της πρόβλεψης για πρόστιμα. Η διοίκηση του Δήμου έχει ανακοινώσει ότι όσο διαρκεί η ενημέρωση των πολιτών δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα. Ελπίζουμε όταν έρθει η ώρα των προστίμων η μείζονα να μην καταγγέλλει τη διοίκηση γιατί επιβλήθηκαν.

Θέσεις στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο

Το μόνο που αρνήθηκε η σημερινή διοίκηση ήταν θέσεις στάθμευσης για τους καταστηματάρχες, γιατί αυτό θα άφηνε χωρίς στέγη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Υπενθυμίζεται στους συμβούλους της μείζονας, αυτό που ξέρουν ήδη βέβαια, ότι στο νέο δημαρχείο θα λειτουργεί χώρος στάθμευσης 5.000 τ.μ. Πεζοδρόμια Κάλλιο η μνήμη να μην είναι κοντή. Η παράταξη που δείχνει σήμερα την «άθλια κατάσταση» των πεζοδρομίων της πόλης, είναι αυτή που καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις επεκτάσεις των πεζοδρομίων του εμπορικού κέντρου, την ανάπλαση της οδού Σωκράτους και την ανάπλαση της οδού Αγ. Παρασκευής.

Η παράταξη που «αγωνιά» για την προσβασιμότητα είναι αυτή που καταψήφισε την παραλαβή της μελέτης του ΣΒΑΚ, το οποίο προωθηθεί τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο κέντρο της πόλης.

Οι «ιδεολογικά αντίθετοι στην επιχειρηματικότητα» που συμμετέχουν στη σημερινή διοίκηση προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και δεν υπήρξαν ποτέ κρατικοδίαιτοι. Στήριξαν από την πρώτη στιγμή τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις στην πόλη με οικονομικές ελαφρύνσεις στη διάρκεια της καραντίνας, με πρακτικές διευκολύνσεις όταν τα καταστήματα άνοιξαν και με προώθηση της προσπάθειας διαδικτυακής εξάπλωσης του εμπορίου, όπως διεξοδικά συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν, στις 20 Ιανουαρίου 2021, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Ευαγγέλου με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιο Γκάκα.

Όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον για την Αγορά του Χαλανδρίου από την παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» που δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε μια κουβέντα για τις τεράστιες κυβερνητικές αβλεψίες και παλινωδίες στην ανάσχεση της πανδημίας, οι οποίες έχουν οδηγήσει την αγορά σε μαράζωμα διαρκείας και τους εμπόρους σε εξαθλίωση αλλά επέλεξε αντ’ αυτού να ρίχνει ευθύνες στο Δήμο.

Διαφωτιστική όμως για τους πολίτες η τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστου Ευαγγέλου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιο Γκάκα στην οποία αποσαφήνισε ότι ο Σύλλογος δεν συμμερίζεται τη θέση της μείζονας αντιπολίτευσης ότι η δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για την εικόνα της αγοράς της πόλης.

Τα συμπεράσματα ανήκουν πλέον στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη, η δημοτική Αρχή Χαλανδρίου θα περιοριστεί να ευχαριστήσει τον κ. Κουράση και την παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» που δεν της χρέωσε το προπατορικό αμάρτημα, τουλάχιστον όχι ακόμα.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ