Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μ. Βορίδης: “Επικίνδυνη η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του αυτοδιοίκητου Δήμων και Περιφερειών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ιδεολογική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα του αυτοδιοίκητου των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, σχολίασε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη με θέμα «Σωρεία προσλήψεων με επίκληση την πανδημία και με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής».

Ο κ. Βορίδης, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Ζαχαριάδη ότι μόνο ένα μέρος των προσλήψεων στις οποίες προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής αφορούν στην κάλυψη αναγκών λόγω Covid, υπογράμμισε ότι «το να μέμφεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον Υπουργό Εσωτερικών για επιλογές τις οποίες έχει κάνει ένας αυτοδιοικητικός φορέας είναι βαθιά επικίνδυνο, διότι αυτό που εννοεί είναι ότι θα έπρεπε να του αφαιρέσουμε το δικαίωμα αυτό «για να το γυρίσουμε σε ένα κεντρικό συγκεντρωτικό κράτος».

Ο κ. Ζαχαριάδης από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία στο ζήτημα των προσλήψεων από την Περιφέρεια Αττικής, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τη διαδικασία που ακολουθήθηκε “ανήθικη”, με τον κ. Βορίδη να ξεκαθαρίζει ότι τον έλεγχο των προσλήψεων από τις Περιφέρειες τον έχει αποκλειστικά το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Ο Υπουργός προέτρεψε τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από την πρώην Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου να ασκήσει έλεγχο εάν αντιτίθεται στην πολιτική προσλήψεων του κ. Πατούλη, καλώντας τον παράλληλα να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της διάταξης του
νόμου που δίνει στις Περιφέρειες τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε έκτακτες προσλήψεις για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Εάν η απάντηση είναι αρνητική, αυτό σημαίνει ότι δεν θα προσληφθεί υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό για τον αναγκαίο εποπτικό μηχανισμό και τότε, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βγαίνετε να μας καταγγέλλετε γιατί δεν έχουμε κάνει προσλήψεις για να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία» σχολίασε  ο κ. Βορίδης.

Τέλος, απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο κ. Ζαχαριάδης σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε “καταστροφικό” για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην προτρέχει επί τους συγκεκριμένου ζητήματος, καθώς αυτό θα συζητηθεί στη Βουλή στην κατάλληλη ώρα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ