Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: “Η Ευρώπη πρέπει να δώσει περισσότερη σημασία στη Μεσόγειο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ισπανικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής την Πρόεδρό της, Susana Sumelzo Jordan, είχε σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πόλεμος στην Ουκρανία, θέματα μετανάστευσης, ενέργειας, περιβάλλοντος, τουρισμού και ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης.

O κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ενόψει και της Ισπανικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2023. «Η Ευρώπη πρέπει να δώσει περισσότερη σημασία στη Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι κοινός μας στόχος είναι η εμβάθυνση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της αντιπροσωπείας για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, υπογραμμίζοντας ότι η μη τήρηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν, εκτός από την Susana Sumelzo Jordan, και ο Pere Joan Pons Sampietro (βουλευτές του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος PSOE), o Ruben Moreno Palanques (βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος PP), o Jose Maria Sanchez Garcia (βουλευτής του VOX), o Antonio Gomez-Reino Varela (βουλευτής του Podemos) και η Mariona Illamola Dausa (ανεξάρτητη βουλευτής).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα και της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας των δύο χωρών, η αντιπροσωπεία είχε επίσης σειρά συναντήσεων με μέλη της Βουλής των Ελλήνων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ