Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Αποχή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ευρύτερη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε η τροπολογία που ενισχύει το θεσμικό ανάχωμα απέναντι σε κάθε εγκληματική οργάνωση που επιχειρεί να μπει στην Βουλή ως πολιτικό κόμμα, ενώ τώρα αναμένουμε όλοι την 3η Μαΐου και την συνεδρίαση της ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Με βάση τον νόμο, το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου ανακηρύσσει τους συνδυασμούς που θα κατέλθουν στις εκλογές 12 ημέρες μετά την επίσημη προκήρυξή τους, κάτι που σημαίνει ότι καταληκτική ημερομηνία για την απόφαση είναι η 3η Μαΐου.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς από αυτή, θα κριθούν σε σημαντικό βαθμό και οι συσχετισμοί στην επόμενη Βουλή και κυρίως η αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες, εφόσον απαιτηθούν. Και τούτο, διότι στις δημοσκοπήσεις, το κόμμα Κασιδιάρη εμφανίζεται ενισχυμένο με αυξανόμενες τάσεις. Σε περίπτωση μη απαγόρευσης του κόμματος «Έλληνες» λοιπόν και εφόσον ξεπεράσει το όριο εισόδου, η επόμενη Βουλή και ίσως η μεθεπόμενη θα είναι επτακομματική, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας σε ποσοστό ακόμη και πάνω από 39%.

 

Η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Χθες, Μεγάλη Τρίτη, τελευταία ημέρα κοινοβουλευτικής συνεδρίασης πρν το Πάσχα, από την «μάχη» της Βουλής, απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στον ιδιότυπο κοινοβουλευτικό ακτιβισμό του, επιμένοντας να επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση «οχυρώθηκε» πίσω από την πρόταση Αλιβιζάτου, έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα.

Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ -παρά τις επιμέρους ενστάσεις και επιφυλάξεις που διατύπωσε – στοιχήθηκε πίσω από την τροπολογία της κυβέρνησης, προτάσσοντας την ανάγκη απαγόρευσης της εκλογικής καθόδου στο κόμμα «Έλληνες για την πατρίδα» του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση«Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση) καταψήφισαν για τους δικούς τους το καθένα λόγους.

 

[Με πληροφορίες από iefimerida.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ