Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

«Μη συνδέσετε τη θητεία σας με το κλείσιμο του Αμαλία Φλέμινγκ»

Δημοσιεύθηκε

στις


Να μην συνδέσει την θητεία του με το κλείσιμο του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» καλεί με επιστολή του, τον υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, ο πρώην υφυπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, επίσης με τη ΝΔ.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του κ. Γιαννόπουλου αναφέρονται τα εξής:
«Αθανάσιος Λ. Γιαννόπουλος
Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Χειρούργος
τ. υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Βορίδη,
δεν θα πρέπει να συνδέσετε την θητεία σας στο υπουργείο Υγείας με το κλείσιμο του ιστορικού νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ” που τόσα έχει προσφέρει στους κατοίκους της γύρω περιοχής με επάρκεια και επιστημονική πληρότητα.
Ο κανιβαλισμός που επιχειρείτε με το να κλείσετε το ενδοσκοπικό εργαστήριο και να μεταφερθεί το μηχάνημα οστικής πυκνότητας στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις οικονομίας και εξορθολογισμού των δαπανών. Άλλες προτεραιότητες στον χώρο της υγείας υπάρχουν, που θα δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακος, όπως επί παραδείγματι το ατελέσφορο και μη αποδοτικό διοικητικό μοντέλο των νοσοκομειακών μονάδων και του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον Ν. 2889/2001. Τολμήστε να επανέλθετε στο παλαιό διοικητικό μοντέλο που και οικονομία και διοικητική πληρότητα θα δημιουργήσει, αξιοποιώντας ήδη το πεπειραμένο διοικητικό προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων. Το μοντέλο αυτό του Ν. 2889, από το 2001 και μετά, αντί να δημιουργήσει προϋποθέσεις εύρυθμης, ταχύτερης και οικονομικής λειτουργίας, συσσώρευσε τεράστια χρέη στα νοσοκομεία, υπήρξαν αδιαφανείς συνθήκες προμηθειών και υπήρξε διαγκωνισμός κομματικών στελεχών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την στελέχωση των θέσεων των διοικητών, υποδιοικητών νοσοκομείων και ΥΠΕ».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ