Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μετεκλογικός σχολιασμός από την παράταξη “Βριλήσσια Δημος Δημιουργίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας”, που θα διοικήσει το Δήμο την επόμενη πενταετία με επικεφαλής τον κ. Ξένο Μανιατογιάννη, σχολιάζει τις μετεκλογικές συζητήσεις, προσεγγίσεις, ανακοινώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα, ως εξής:

– “Είναι λάθος να αποδίδεται με ευκολία η εξέλιξη της κίνησής μας σε δημοτική αρχή σε οποιοδήποτε κόμμα, για οποιουσδήποτε λόγους κι αν γίνεται αυτό. Όπως κι άλλες παρατάξεις από εκλογική διαδικασία σε εκλογική κίνηση μπορεί να έχουν ή να μην έχουν καθόλου κομματικές στηρίξεις, κάτι που συνέβη στη φετινή εκλογική διαδικασία για την κίνηση δημοτών ΒΔΔ, χωρίς αυτό να αποτελεί έπαθλο ή να είναι το πλέον καθοριστικό στοιχείο ύπαρξής τους, καθώς η αυτονομία τους πρέπει να είναι δεδομένη σε κάθε περίπτωση”.

– “Χαιρόμαστε για τις επικοινωνιακές αρετές που μας πιστώνονται, πράγμα οπωσδήποτε χρήσιμο στην πολιτική λειτουργία, αν κι ίσως μας αποδίδονται μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά διαθέτουμε, αλλά ας μην παραγνωρίζεται ότι οι πολίτες, με τις δικές τους κάθε φορά επεξεργασίες και κριτήρια, ψήφισαν έχοντας υπόψη τους και τα προγραμματικά πλαίσια των υποψηφίων δημάρχων και συνδυασμών, καθώς και δείγματα γραφής ετών που είχαν από όλους τους φορείς προγραμματικών προτάσεων. Μεταξύ αυτό, γνώριζαν με σαφήνεια και πληρότητα και το δικό μας αυτοδιοικητικό και οραματικό στίγμα που το αντιλήφθηκαν συγκριτικά ως το καταλληλότερο στην παρούσα δύσκολη και κρίσιμη τοπικά και ευρύτερα κοινωνική συγκυρία”.

– “Οι πρόωρες κρίσεις, επικρίσεις και περιχαρακώσεις, πριν ακόμα αρχίσει η νέα δημοτική θητεία, αποτελούν σχήμα πρωθύστερο. Όλα και όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε στην πράξη. Πάνω από όλα πρέπει να τεθεί ο δήμος και η αποδοτικότερη δυνατή λειτουργία του θεσμικά όσο και κοινωνικά, κάτι που πρέπει να προτάσσεται από όλους μας σε σχέση με το παραταξιακό συμφέρον. Αυτό αποτελεί στοίχημα για όλους όσους ασχολούνται με τα τοπικά κοινά και πρωτίστως, φυσικά, για τη νέα δημοτική αρχή, αλλά οπωσδήποτε και για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις συνολικά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ