Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Μία Συγγνώμη” – Άρθρο της Μαριάνθης Καφετζή-Ραυτοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μετά καραντίνα εποχή δείχνει το πιο άγριο πρόσωπό της. Δυστυχώς ο ιός δεν υποχωρεί, αντιθέτως σε κάποιες χώρες όπως στην Γερμανία κάνει έντονη την επανεμφάνισή του. Τουριστικές περιοχές της χώρας μας πλήττονται βάναυσα. Νησιά που η μόνη «παραγωγή» ήταν αυτή του Τουρισμού, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Ξενοδοχειακές μονάδες δεν πρόκειται να ανοίξουν, άδειοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά, άδεια πορτοφόλια. Άνθρωποι άνεργοι, χάνουν το εισόδημα τού έτους, αυτό που προκύπτει από την τουριστική περιόδο του νησιού τους. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι λογαριασμοί, τα δάνεια, η ανάγκη σίτισης των ίδιων και των οικογενειών τους ανυποχώρητες. Σφίχτηκε η καρδιά μας με το ενιάχρονο κοριτσάκι από τη Ρόδο, που λιποθύμησε από πείνα μέσα σε φούρνο που είχε πάει με τη μητέρα του. Εγκλήματα φριχτά έλαβαν χώρα στην Πατρίδα μας, γυναίκα θύμα από τα χέρια άλλης γυναίκας που της πέταξε βιτριόλι, παιδάκι που αρπάχτηκε από πιθανό κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, αποκάλυψη δράστη που παρίστανε τον γιατρό και αφαιρούσε ανθρώπινες ζωές λόγω των αδαών παρεμβάσεών του, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κερασάκι στην τούρτα, σε μία κοινωνία που νοσεί σοβαρά προστίθεται ο διαβόητος διάλογος Παππά – Μιωνή, προκαλώντας ξέσπασμα πολιτικής θύελλας. Μια συνομιλία μαφιόζικων διαστάσεων κατά την οποία μοιράζονταν εκατομμύρια σε πολιτικά «μαγαζάκια», με διαφορετικές αντζέντες και υπομαγαζάκια μεταξύ τους. Άλλο ο Παπαγγελόπουλος, άλλο οι υπόλοιποι. Με παρότρυνσεις για να «βγουν» σκάνδαλα με ανταλλάγματα! Κύκλοι της Ν.Δ. έκαναν λόγο για «παρακράτος» ΣΥΡΙΖΑ με «αποκρουστικές μεθόδους», καθώς μέσω της γνωστοποίησης του περιεχομένου του ηχητικού ντοκουμέντου, μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, εμφανίζεται να μιλάει επιβαρυντικά για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τις μεθόδους του («έχει δική του ατζέντα», «έβγαζαν πολλά λεφτά»). Επιπροσθέτως εμφανίζεται να επιδιώκει τη δημιουργία αρνητικού περιβάλλοντος για την κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του πρωθυπουργού. Τα ερωτήματα πολλά, με σημαντικότερο αν ο τότε Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας τα γνώριζε. Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης αφού εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά-Μιωνή που διαβιβάστηκε από Προανακριτική της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσα ακούγεται να λέει ο πρώην υπουργός δεν είναι αντίστοιχα με όσα κατέθεσε στην Προανακριτική. Σε εισαγγελέα ανατέθηκε η έρευνα για την ηχογραφημένη συνομιλία προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι νόμιμο ή παράνομο το υλικό, κάτι στο οποίο κρίσιμο ρόλο θα παίξει το εάν η συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική. Έτσι, δεν αποκλείεται να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη για τη γνησιότητά του καθώς επίσης, θα πρέπει να εξεταστούν νομικά θέματα που προκύπτουν και αφορούν στον τόπο καταγραφής της συνομιλίας καθώς φέρεται να έγινε στην Κύπρο, μέρος όπου η πράξη διέπεται από άλλο δίκαιο και αν νομιμοποιείται η χρήση της.

Το ηχογραφημένο μήνυμα δεν πλήττει μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πλήττει όλοκληρο το πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες της χώρας μας ζουν και όπως όλα δείχνουν θα ζήσουν μια δεύτερη ύφεση, δυσκολότερη, μια έρχεται σε συνέχεια της  εντεκάχρονης κρίσης. Αυτοί οι άνθρωποι ακούν για εκατομμύρια που μοιράζονται σε παρεούλες και φατρίες για να κάνουν χατήρια σε επιχειρηματίες και την ίδια στιγμή λιποθυμούν παιδιά από πείνα. Η Πολιτεία οφείλει να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο και να εξετάσει την κάθε περίπτωση χωριστά, όσο δύσκολο κι αν είναι, αντί να κόβει το ρεύμα στο σπίτι της μικρής ενιάχρονης που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η μαμά της την αφήνει να πεινάει!

Μία συγγνώμη εκ μέρους της κοινωνίας είναι το μόνο που θέλω να ζητήσω.

*Μαριάνθη Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου

Οικονομολόγος, ΜΒΑ
Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑΚΟΥ

    25 Ιουνίου 2020 at 1:21 μμ

    Πολύ σωστή η κυρία η κυρία Καφετζη-Ραυτοπουλου. Το κράτος να δώσει και άλλη παράταση στους εποχικούς που δεν δουλεύουν ακόμα. Μπορούν να δουν τις ανανεώσεις που έκαναν. Ας πάρουν τα χρήματα από εφοπλιστές, καναλαρχες, επιχειρηματίες κ. α. Γενικά από όσους έχουν εκατομμύρια. Και οι ίδιοι οι πολιτικοί. Όσοι έχουν. ΛΥΠΑΜΑΙ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ