Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις


Με αφορμή την αποχώρησή του, από τις εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στις 9 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Γιάννης Λαγουδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έκτακτη επείγουσα συνέλευση της ΚΕΔΕ αποτελεί συνέχεια της ανεύθυνης εξωθεσμικής και διασπαστικής για την τοπική αυτοδιοίκηση στάσης του προεδρείου της ένωσής μας και προσωπικά του Προέδρου της.
Φοβάμαι, ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κυριολεκτικά χρησιμοποίησε, για να μην πω εκμεταλλεύτηκε, τη θεσμική του  θέση ως προέδρου της ένωσης, προκειμένου να παίξει το δικό του προσωπικό, πολιτικό παιχνίδι με πλήρη πολιτική ιδιοτέλεια στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου μας. Την προηγούμενη εβδομάδα ως υπερκομματικού ηγέτη του ΝΑΙ και σήμερα ως δελφίνου για το αξίωμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Ξαφνικά ανακάλυψε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τα σημαντικά προβλήματα δομών και υποδομών στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε τομείς που άπτονται χρηματοδότησης συνεχιζόμενων έργων;
Μπορεί άραγε μια συνέλευση να δώσει απαντήσεις και να κάνει προτάσεις που θα λύσουν άμεσα αυτά τα μεγάλα προβλήματα; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Προφανώς και όχι.
Είμαι Δήμαρχος μιας πόλης με πάνω από 50% ανεργία, με τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση και ενός Δήμου που μόλις εχθές βγήκε από το κόκκινο. Δεν μου επιτρέπεται, δεν θέλω και προπαντός δεν θα ήθελαν οι δημότες μου να παριστάνω τη γλάστρα σε αυτό το κάδρο που έχει στηθεί σήμερα, σε μια προφανώς ακατάλληλη στιγμή, ένα κάδρο που στο όνομα μιας έκτακτης γενικής συνέλευσης σε άλλα προσδοκά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφού απέτυχε την Κυριακή να ικανοποιήσει την πολιτική του ιδιοτέλεια, σαν εθνικού ηγέτη μέσω του ΝΑΙ, σήμερα φτιάχνει ένα επικοινωνιακό κάδρο, για να πλασαριστεί ως ηγέτης στον εσωκομματικό του χώρου.
Ο κ. Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η επικοινωνιακή υπερέκθεσή  μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά. Αυτό όμως αφορά τον ίδιο  και τις επιδιώξεις του.  Δεν αφορά τους Δημάρχους αυτής της πατρίδας, δεν αφορά τους Δημότες μας, αμφιβάλλω αν αφορούν και τους δικούς του δημότες, δεν ταιριάζουν σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε».
Στην ίδια δήλωση ο Δήμαρχος Περάματος έδωσε ένα μήνυμα στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ τονίζοντας:  
«Επιτέλους σταματήστε να χρησιμοποιείτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σταματήστε να περιφέρετε την ΚΕΔΕ ως συνοδό πολυτελείας στις προσωπικές πολιτικές σας στοχεύσεις. Δεν ταιριάζει στο ρόλο σας ως προέδρου της ΚΕΔΕ και κυρίως δεν ταιριάζει και στο δικό μας ρόλο ως Δημάρχων
Κύριε Πατούλη αποφασίστε ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς παίρνοντας υπ’ όψιν σας ότι « Ο άντρας κάνει την γενιά και όχι η γενιά τον άντρα». Και εν πάσει περιπτώσει η ΚΕΔΕ δεν είναι οπωσδήποτε μια γενιά που θα πρέπει να δημιουργεί πολιτικά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Άλλος είναι ο θεσμικός της ρόλος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ