Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Μήδεια” και Καρβουνιάρης “σκέπασαν” τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας 

Δημοσιεύθηκε

στις

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (15/2) “θάφτηκε στο χιόνι” που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια η οποία έπληξε τη χώρα στις αρχές της εβδομάδας και είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Πριν την οριστική διακοπή της τηλεδιάσκεψης είχε τεθεί επί τάπητος το θέμα που προέκυψε με την άρνηση του οδηγού, υπαλλήλου του δήμου κ. Δημήτρη (Τάκη)  Καρβουνιάρη να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένο όχημα της υπηρεσίας του κατόπιν εντολής προϊσταμένου του, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και δυσφορία εντός της υπηρεσίας, με τον επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτη Μανούρη να κάνει λόγο για συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του κ. Καρβουνιάρη, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς δημοτικής αρχής.

Π. Μανούρης: “Συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του κ. Καρβουνιάρη”

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Μανούρης σε ερώτησή του προς τη Δήμαρχο ανέφερε: “Υπάρχει μία συνδικαλιστική δίωξη της οποίας πρέπει να επιληφθείτε. Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με τον κ. Καρβουνιάρη. Θέλουμε να παρέμβει η κυρία Δήμαρχος και να μας πει τη γνώμη της. Ο συγκεκριμένος συνάδελφός πήρε μία εντολή να ανέβει σε ένα όχημα σαν απορριμματοφόρος οδηγός, πρόκειται για ενεργό οδηγό δεν έχει αρνηθεί ποτέ να δουλέψει, γνωρίζω μάλιστα από την εποχή που ήμουν αντιδήμαρχος ότι είναι ένας εργατικός άνθρωπος. Πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε μία απάντηση, γι’ αυτό το βάζουμε σήμερα ως θέμα, φαίνεται σαν πράξη εκδίκησης, καθώς ο συγκεκριμένος ως επικεφαλής παράταξης έφερε στο χώρο του αμαξοστασίου εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ενώ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παρευρέθηκε και ενημερώθηκε από τον ίδιο για τυχόν προπηλακισμούς που είχαν γίνει από εργαζόμενους για τα Μ.Α.Π. ή διάφορα άλλα τέτοια ζητήματα. Θέλω να τονίσω ότι ο συγκεκριμένος, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω έχει προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για θέματα υγείας για παλιά τραύματα που έχει. Εμείς θεωρούμε ότι είναι ουσιαστικά μία συνδικαλιστική δίωξη γιατί είχαν ανέβει πάρα πολύ οι τόνοι με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και ένα φινάλε τέτοιο, το οποίο στοχεύει το συγκεκριμένο πρόσωπο που μάλιστα έχει και μία θεσμική ιδιότητα, δείχνει ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει και μάλιστα εκτυλίσσεται σε άλλους χώρους. Η κα Δήμαρχος πρέπει να παρέμβει στην εντολή που δόθηκε από την κυρία Γεωργακοπούλου και να ξεκαθαρίσει τη κατάσταση. Θέλουμε να αρθεί άμεσα αυτή η απόφαση, η οποία δεν συνάδει με διαχείριση προσωπικού αλλά πρόκειται για “εκδίκηση”.

Δ. Θωμαΐδου: “Ουδεμία συνδικαλιστική δίωξη υφίσταται, παρακαλώ να ανακαλέσετε” 

Η απάντηση στην ερώτηση του κ. Μανούρη ήρθε αρχικά δια στόματος της Δημάρχου κας Δέσποινας Θωμαΐδου, η οποία αναφερόμενη στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά και στα όσα υποστήριξε ο κ. Μανούρης σημείωσε: “Πληροφορήθηκα το συγκεκριμένο θέμα πρόσφατα λόγω των έκτακτων καταστάσεων ελέω Covid πολλοί οδηγοί δυστυχώς έχουν άδειες ειδικού σκοπού, έτσι στο συγκεκριμένο οδηγό του ζητήθηκε από την υπηρεσία του να μπορέσει να αναλάβει απορριμματοφόρο για να μπορέσει να διευκολύνει την κατάσταση και να μπορέσουν να στελεχωθούν τα οχήματα του Δήμου, προκειμένου να γίνει η αποκομιδή. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω δεν έγινε καμία συνδικαλιστική δίωξη. Τι είναι αυτά που λέτε; Πρώτη φορά τα ακούω, σε καμία περίπτωση δεν έγινε κάτι τέτοιο απλά του ζητήθηκε, σαν οδηγός που είναι, να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν στην υπηρεσία του. Μάλιστα αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα δεν παρουσιάστηκε, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο. Σας παρακαλώ πολύ να μην χρησιμοποιείτε τέτοιες εκφράσεις διότι εντολή δεν υπήρξε από τη Δήμαρχο αλλά υπήρξε εντολή από την υπηρεσία του. Σας παρακαλώ πολύ να ανακαλέσετε.”

Α. Σακκαλόγλου: “Αδικούμε τον κ. Καρβουνιάρη με το να μιλάμε στο Δ.Σ. γι’ αυτό το θέμα”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση που έδωσε η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, κα Αγγελική Σακκαλόγλου“Ότι έγινε, έγινε καθ’ υπόδειξη της υπηρεσίας. Ο κ. Καρβουνιάρης έχει προϊσταμένη, έχει και διευθυντή. Αυτοί λοιπόν με πληροφόρησαν ότι έχει αρνηθεί να βγάλει ηλεκτρονικό ταχογράφο και μερικά χρόνια πριν γιατί υπάρχει περίπτωση να συνταξιοδοτηθεί και τώρα που η ηλεκτρονική ταχογράφιση χρειάζεται για κάθε ανανέωση πάλι έχει αρνηθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετεί την υπηρεσία και να μπορεί να οδηγήσει τα περισσότερα οχήματα που το χρειάζονται, εκτός ενός και μόνο συγκεκριμένου οχήματος. Πάντα, απ΄ότι έχω πληροφορηθεί, έκανε καλά τη δουλειά του και στο κομμάτι των μεταφορών και πάντα ήταν πρόθυμος. Τώρα όμως λόγω των καταστάσεων και του κορωνοϊού όλα αυτά έχουν εκλείψει και για να χρησιμοποιηθεί στην υπηρεσία του θα πρέπει να κάνει και κάτι άλλο. Εάν υπάρχει πρόβλημα ιατρικό -εγώ ρώτησα και δεν μου αναφέρθηκε κάτι- ή αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, το γραφείο είναι ανοικτό για να έρθει να το αναφέρει και να το συζητήσουμε. Θεωρώ ότι τον αδικούμε με το να μιλάμε εδώ γι’ αυτό το θέμα. Όσο για συνδικαλιστική δίωξη δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο”.
Εν συνεχεία η συζήτηση επεκτάθηκε σε θέματα συνδικαλισμού με αποτέλεσμα να επικρατήσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κώστα Κουλούρη να παρεμβαίνει και να κατευνάζει τα πνεύματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Καρβουνιάρης που παρευρισκόταν στη τηλεδιάσκεψη αν και είχε την πρόθεση δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί, καθώς λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος στο Δημαρχείο αλλά και της σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατούσε εκείνη την ώρα αποφασίστηκε να διακοπεί οριστικά η συνεδρίαση και να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε επόμενη τηλεδιάσκεψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ