Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μέτωπο 6 παρατάξεων για το Ελληνικό

Δημοσιεύθηκε

στις


Αντιπροσωπείες από 6 δημοτικές παρατάξεις των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης συναντήθηκαν, πριν από μερικές ημέρες. Το αντικείμενο ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας Ελληνικού
Η θέση των παρατάξεων είναι πως η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση της έκτασης έχει προβλήματα νομιμότητας με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο  ενώ θεωρούν πως το τίμημα παραχώρησης της έκτασης είναι εξευτελιστικό και κατάφωρα σε βάρος του δημοσίου.
«Η τσιμεντοποίηση μεγάλου μέρους της έκτασης με τη δημιουργία καζίνο, ουρανοξυστών και γενικότερα κατοικιών, εμπορικών κέντρων τύπου  mall, προσχώσεων και οικοδόμησης στην παραλία κλπ, είναι έξω και πέρα από τις ανάγκες των πολιτών και υπονομεύουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής» τονίζουν οι παρατάξεις που ζητούν την ακύρωση της  όλης διαδικασίας παραχώρησης και την οργάνωση μιας ολιγόμηνης δημόσιας διαβούλευσης για την αξιολόγηση όλων των προτάσεων – λύσεων για το Ελληνικό. Και διαβεβαιώνουν πως σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, με ποικίλες προσπάθειες το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι επικεφαλής και οι παρατάξεις που συμμετείχαν είναι οι εξής:
Θάνος Ορφανός – Άλιμος: Εδώ Ζούμε
Ελένη Μπελιά – Ανω Κάτω στο Καλαμάκι
Κώστας Κόκκορης – Δυνατή Γλυφάδα
Τάσος Ταστάνης – Ανατροπή στη Γλυφάδα
Αθήνα Λυγνού – Ανοιχτοί Ορίζοντες Γλυφάδας
Χρήστος Κορτζίδης – Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ