Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Μέλος στην Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΕ ο Νίκος Μπάμπαλος

Δημοσιεύθηκε

στις


Στην επιτροπή Θεσμών και Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων συμμετέχει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος. Πρόκειται για μια συμμετοχή ιδιαίτερης σημασίας, όπως τονίζεται από το Δήμο, καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή έχει αναλάβει την κωδικοποίηση του Καλλικράτη στο πλαίσιο των προτάσεων, που πρόκειται να καταθέσει η ΚΕΔΕ στη νέα κυβέρνηση, με στόχο την βελτίωση της νομοθεσίας που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πρόσφατη, πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής – πρόεδρος της οποίας είναι ο Δήμαρχος του όμορου Δήμου Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας – ο κ. Μπάμπαλος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής για τις εξελίξεις σε συλλογικό επίπεδο της Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, προσπάθεια της ΚΕΔΕ είναι να ξεφύγουν οι δήμοι από το στενό πλαίσιο που έχει επιβληθεί με τους μνημονιακούς περιορισμούς, με την επαναφορά ελευθεριών όπως η δυνατότητα να πραγματοποιούν προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί κ.α.), αίτημα το οποίο αποτελεί πάγια θέση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Σε αυτή την κατεύθυνση, άκρως θετικά αποτιμώνται οι εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, κ. Νίκου Βούτση, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με τις θέσεις που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργού, Κώστας Πουλάκης, ανοίγοντας έτσι τον διάλογο ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση για το μέλλον του θεσμού.
Ο εν λόγω διάλογος θα κορυφωθεί με την διεξαγωγή του εξαιρετικά σημαντικού Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, 7-9 Μαΐου στην Χαλκιδική, το παρών στο οποίο θα δώσει ο Νίκος Μπάμπαλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ