Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Λ. Μαγιάκης: “Μαρούσι Ανοχύρωτη Πόλη”

Δημοσιεύθηκε

στις


Σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο Μαρούσι από την πρόσφατη νεροποντή ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο” Λ. Μαγιάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μαρούσι Ανοχύρωτη Πόλη.
Αρκεί μια απλή νεροποντή στην πόλη μας για να μετατραπούν κεντρικοί δρόμοι και γειτονιές σε ποτάμια, να κινδυνέψουν περιουσίες, να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, να κινδυνέψουν ζωές. Προβλήματα χρονίζοντα, που ύστερα από 8 περίπου χρόνια διοίκησης Πατούλη δεν λύθηκαν.
Οι μελέτες για την απορροή των ομβρίων ολοκληρώθηκαν μόλις εφέτος και υπάρχουν και εκκρεμότητες.
Η οριστική τακτοποίηση του ρέματος Σαπφούς δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οι προτάσεις των συλλογικών φορέων της πόλης, των εργαζομένων του Δήμου και των πολιτών έχουν διατυπωθεί έγκαιρα εδώ και χρόνια και δεν υλοποιούνται. Η χρηματοδότηση των έργων από την Περιφέρεια αναλώθηκε με ευθύνη της διοίκησης Πατούλη σε έργα βιτρίνας (Ανάπλαση Κέντρου) αντί στα απαραίτητα έργα υποδομής.
Δικαιολογίες θα ακουστούν πολλές. Η πραγματικότητα όμως παραμένει σκληρή και διαψεύδει τη λαμπερή εικόνα που θέλουν να εκπέμψουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της διοίκησης Πατούλη.
Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση των μελετών και διεκδίκηση χρηματοδότησης για έργα υποδομής και όχι έργων βιτρίνας. Ενίσχυση των συνεργείων του Δήμου και του εξοπλισμού τους αντί της σημερινής προσπάθειας που γίνεται για ιδιωτικοποίησή τους. Προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία αντί για απολύσεις και «αξιολογήσεις». Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην Αυτοδιοίκηση.
Διαφορετικά στην επόμενη νεροποντή θα λέμε τα ίδια πράγματα ενώ στο μεταξύ περιουσίες θα καταστρέφονται, το κύρος της Αυτοδιοίκησης θα υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο και η αξιοπρέπεια των πολιτών θα καταρρακώνεται”.

Διαβάστε ποια είναι η θέση της διοίκησης του Δήμου

Ενημέρωση για τα αντιπλημμυρικά έργα

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελία για προβλήματα από την νεροποντή στο Μαρούσι (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ