Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Λύση στο ζήτημα των ΚΤΕΟ ζητά ο Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο λόγος έγκειται στην ανάγκη άμεσης ρύθμισης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στις περιφέρειες της Προμήθειας Εντύπων Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) χωρίς την πρόβλεψη μεταφοράς πόρων.

Στην επιστολή επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί διαβούλευση, να προβλεφθεί μια μεταβατική περίοδος προσαρμογής, να αποτυπωθούν οι τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας των Κ.Ε.Κ και επίσης να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη του σχετικού κόστους.

Τι προτείνει η Περιφέρεια Αττικής

Επιπλέον, προτείνει ως εναλλακτική λύση την έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από τα Κ.Τ.Ε.Ο (δημόσια και ιδιωτικά) με την μορφή Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου που θα αφορά μόνο στον έλεγχο των καυσαερίων, με την καταβολή του προβλεπόμενου από το νόμο τέλους, καθώς και την έκδοση Μηχανογραφημένης Βεβαίωσης από τα εξουσιοδοτημένα Συνεργεία, με την καταβολή του προβλεπόμενου από το νόμο τέλους.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με το αυτοδιοικητικό όργανο των Περιφερειών της χώρας (ΕΝ.Π.Ε.) προκειμένου να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ