Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Λύση-προκάτ για το 4ο Δημοτικό

Δημοσιεύθηκε

στις


Με αφορμή πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Μανόλης Πετάσης, για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης με αποκλειστικό θέμα τα ζητήματα παιδείας στο δήμο, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο από την έλλειψη αιθουσών. Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο σχολείο λέγοντας: “Η εδαφική περιοχή που καλύπτει το 4ο δημοτικό σχολείο είναι σχεδόν οριοθετημένη αυστηρά από την τοπογραφία και την πολεοδομική διάταξη, καθώς υπάρχουν στις τέσσερις πλευρές: η Λ. Τατοΐου, η Αναγεννήσεως, η Εθνική και η Αττική Οδός. Παράλληλα, για ειδικούς δημογραφικούς λόγους έχουμε μία ραγδαία αύξηση στους μαθητές. Είναι 9θέσιο σχολείο και τα δύο προηγούμενα χρόνια φτιάξαμε από μία αίθουσα και φτάσαμε στα 11 τμήματα. Η ΣΤ’ τάξη που αποφοιτά έχει ένα τμήμα και από το 2ο Νηπιαγωγείο, που είναι ακριβώς δίπλα, προορίζονται για την Α’ δημοτικού 45 παιδιά και ενδεχομένως αυτός ο αριθμός να αυξηθεί από παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο ή που δεν πηγαίνουν νηπιαγωγείο. Επομένως, είναι απόλυτη ανάγκη να κατασκευαστεί ακόμα μία αίθουσα και αν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί και δεύτερη, καθώς δεν υπάρχει και χημείο στο σχολείο.”
Στη συνέχεια ο κ. Καρπέτας, ενημέρωσε το Σώμα ότι ο δήμος έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να κατασκευαστούν αυτές οι αίθουσες σημειώνοντας σχετικά: “Έχουμε ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Έχουν έρθει Τεχνικοί από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει η δυνατότητα και τεχνικά και νομικά να κατασκευαστούν οι δύο αίθουσες προκάτ και στόχος μας είναι μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να είναι έτοιμη, τουλάχιστον η μία αίθουσα.”

Εν αναμονή για το 2ο Λύκειο
Μία είδηση και για το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης επιφύλασσε στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος, καθώς όπως είπε: “Το ιδανικό βέβαια, θα ήταν να φτιάξουμε ένα νέο σχολείο αλλά ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το 2ο Λύκειο, που το θέμα αυτό συζητήθηκε στο δικαστήριο πριν από 1,5 χρόνο και η δικηγόρος με ενημέρωσε, μόλις εχθές, ότι έχει βγει η απόφαση αλλά δεν μπόρεσε να την εντοπίσει ακόμη και περιμένει την πληροφόρηση από το δικηγόρο των Κτιριακών Υποδομών.”
Και ολοκλήρωσε απαντώντας στον κ. Πετάση ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να γίνει συνεδρίαση για τα θέματα της παιδείας αρκεί, όπως είπε, να είναι παραγωγική, για να απαντήσει ο αρχηγός της “ΛΑΣ” ότι “πάντα μία συζήτηση για την παιδεία είναι παραγωγική”.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ