Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Ανειλικρινή τα …απόνερα του Ισολογισμού του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης ψηφίστηκε ο ισολογισμός του Δήμου για το 2017 και  η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 αναφέρθηκε σε αυτό τονίζοντας τις ανειλικρινής διαπιστώσεις που ακολούθησαν αυτήν την εξέλιξη από την πλευρά της διοίκησης. 

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης της παράταξης που ηγείται ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Παναγιώτης Ιωάννου είναι το εξής: Αρχικά οφείλουμε να επισημάνουμε πως όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η παρούσα Δημοτική Αρχή τα οικονομικά του Δήμου μας είχαν νοικοκυρευτεί σε άριστο βαθμό από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, καθιστώντας το έργο της παρούσας ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό.

Αλλά και τα έσοδα του Δήμου μας από διάφορες πηγές όπως για παράδειγμα το ειδικό τέλος των κατοίκων της Λυκόβρυσης για την αποπεράτωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, που δεν καταργήθηκε, παρ ότι την τελική αποπεράτωση την έχει αναλάβει η Περιφέρεια με δικούς της πόρους, ή τα έσοδα του Δήμου από τον φόρο υπεραξίας των κατοίκων της Πεύκης που γειτνιάζουν με την πλατεία της Πεύκης στο οικόπεδο Ο.Τ.25 (Πέρρου), επέτρεψαν στην παρούσα Δημοτική Αρχή να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση.

Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Ο κος Δήμαρχος στην εισήγησή του, ή στα Δελτία Τύπου που ακολούθησαν, καυχάται πως ο Δήμος βρίσκεται πλέον σε οικονομική αυτοδυναμία και έχει τη δυνατότητα ΜΟΝΟΣ του να προχωρήσει σε αναπτυξιακά έργα, χρηματοδοτώντας τα με ίδιους πόρους. Την αυτοδύναμη χρηματοδότηση νέων έργων θεωρούμε με βεβαιότητα πως ούτε και ο ίδιος που το υποστηρίζει το πιστεύει!! Τουλάχιστον τα παρόντα οικονομικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν χωρίς αμφισβητήσεις ή παραπλανητικές θεωρίες. Διότι αυτό σημαίνει οικονομική αυτοδυναμία χωρίς υπεκφυγές και παλινωδίες. Άρα όσο ειλικρινής κι αν ήταν ο ισολογισμός, τον οποίο δεν αμφισβητούμε, άλλο τόσο ανειλικρινή είναι και τα παραλειπόμενά του που τεχνηέντως δεν αναφέρθηκαν.

Ας αποδώσουμε τελικά τα “του Καίσαρος τω Καίσαρι”!! Είναι ο καλύτερος δρόμος για τις εκλογές που έρχονται!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ