Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

“Λάσπες και… Διαμάντια” – Άρθρο του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ασχολούμενοι με την πολιτική, κατά τεκμήριο τουλάχιστον, υπηρετούν και υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον. Βέβαια, το πολιτικό προσωπικό περιλαμβάνει πάσης φύσεως και κατηγορίας προθέσεις, επιδιώξεις και στόχους. Από ευγενείς φιλοδοξίες μέχρι χυδαίες ιδιοτέλειες. Αντιστοίχως, οι τρόποι και οι συμπεριφορές αποβλέπουν στο γενικό καλό ή υπακούνε σε καταχθόνιες επιδιώξεις. Ανεξάρτητα, πάντως από καλές ή επίβουλες προθέσεις, σπάνια διατυπώνονται προκλητικά προτάσεις, αντίθετες προς το δημόσιο συμφέρον.

Μια τέτοια περίπτωση συνέβη στο Δήμο Μεταμόρφωσης και δεν έχει ακόμα εξηγηθεί.

«Φέρελπις» και φιλόδοξος αρχηγός Δημοτικής Παράταξης, προσπάθησε να αυξήσει το τίμημα σημαντικού για το Δήμο ακινήτου, κατά 447.000 ευρώ !!!

Τα πράγματα με τη σειρά:

Στις 28 Ιουνίου 2018 , το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, με την υπ’ αριθ. 165 ομόφωνη απόφασή του, δέχτηκε την εισήγηση της τότε Διοίκησης και αποφάσισε την απ’ ευθείας αγορά του γνωστού κτήματος ΛΑΜΠΑΚΗ- ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ, στον Προφήτη Ηλία.

Είχαν προηγηθεί συνδυασμένες κινήσεις του Δήμου, που εξασφάλιζαν γρήγορη ανέγερση σχολικού κτιρίου και κατοχύρωση στο Δήμο οικοπέδου 14 σχεδόν στρεμμάτων της ΚΤΥΠ Α.Ε επί των οδών Βενιζέλου και Τατοϊου και ανάλογη προεργασία ώστε το κτήμα ΛΑΜΠΑΚΗ – ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ, να αποκτηθεί από τον Δήμο και να γίνει πνεύμονας για την ευρύτερη περιοχή του Πρ. Ηλία.

Σ’ αυτή την επιλογή, δεν μπορούσε κανείς να φέρει αντίρρηση και καλόπιστοι, κακόπιστοι και κακοήθεις, ψήφισαν «ΝΑΙ».

Μετά την αρχική απόφαση για απ’ ευθείας αγορά, ακολούθησαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, για τον προσδιορισμό του τιμήματος της αγοράς.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, το θέμα επανήλθε στο Δημ. Συμβούλιο για οριστική απόφαση και καθορισμό τιμής, στη συνεδρίαση της 6 ης Φεβρουαρίου 2019. Με βάση της έκθεση εκτίμησης ορκωτής εκτιμήτριας, που είναι απαραίτητη, σε κάθε απευθείας αγορά, η Διοίκηση πρότεινε τιμή αγοράς 345 ευρώ ανά τετραγωνικό, για τα οικόπεδα ΛΑΜΠΑΚΗ-ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ.

Η ιδιοκτησία Κουμπούρη δέχτηκε αμέσως το τίμημα. Ο Ι-Ν Λαμπάκης δεν την αποδέχτηκε παρ’ ότι ο ίδιος είχε επισκεφτεί τον Δήμαρχο αυτοβούλως και του είχε δηλώσει ότι προσφέρει το ακίνητο στον Δήμο στην αντικειμενική τιμή , που νόμιζε ότι ήταν 354 ευρώ το τετραγωνικό ενώ ήταν 20% λιγότερο.

Από τη συζήτηση φάνηκε ότι κάποιος ή κάποιοι επηρέαζαν τον κ. Λαμπάκη, να μην δεχτεί. Τελικά το Δημ. Συμβούλιο, αποφάσισε την αγορά και των δύο οικοπέδων, με τις υπ’ αρ. 24 και 25 /6-2-2019 αποφάσεις το, στην τιμή των 345 ευρώ το τετραγωνικό και συνολικά το οικόπεδο Λαμπάκη στην
τιμή των 1.090.000 ευρώ και το οικόπεδο Κουμπούρη 400.00 ευρώ.

Το οικόπεδο Κουμπούρη αγοράστηκε πριν από λίγους μέρες μετά από άσκοπες (ή μήπως σκόπιμες;) περιπέτειες, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί στις 6 Φεβρουαρίου 2019, αφού ο νέος Δήμαρχος, αμέσως μετά τις εκλογές, «αγωνίστηκε» με κάθε τρόπο να μην γίνει το συμβόλαιο. Η αγορά του οικοπέδου Λαμπάκη εκκρεμεί.

Ας δεχτούμε ότι ο «αγώνας» του Δημάρχου έγινε με τον μικρόψυχο υπολογισμό να εμφανίσει τις αγορές ως δικά του έργα και τη ματαιοδοξία των φωτογραφιών, στις οποίες διαπρέπει.

Τι να πούμε, όμως, και τι να υποθέσουμε για τον αρχηγό και επίδοξο Δήμαρχο που ζήτησε αύξηση του τιμήματος κατά 30%, δηλαδή, 1.090.000+400.000 Χ 30%=447.000 ευρώ; Με ποια λογική ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι υπηρετεί τον Δήμο, επιδιώκει να τον φορτώσει 447.000 ευρώ παραπάνω για την αγορά ενός ακινήτου;

Πολύ περισσότερο που ο…. αδαμάντινος αυτός κύριος παριστάνει τον άτεγκτο υπερασπιστή του δημοτικού χρήματος και ειδικεύεται στην ψευδολογία, τη συκοφαντία και τη λάσπη τόσο στον…..μελίρρυτο λόγο του όσο και μέσα από τη φυλλάδα, που διαθέτει και κυκλοφορεί για αποκλειστικά …….προσωπική του χρήση.

Εδώ, όμως, η ειδίκευση πάει στην άκρη. Εδώ οφείλει να εξηγήσει δημόσια και χωρίς υπεκφυγές και παραμύθια, γιατί επιδίωξε να πληρώσει ο Δήμος 447.000 ευρώ παραπάνω; Από ιδεολογία; Από ευαισθησία στην ιδιοκτησία; Ή για κάποιον άλλο λόγο και ποιον ακριβώς;

Αν δεν πει ο ίδιος τον λόγο, θα μπορεί να τον συμπεράνει ο καθένας. Και δεν είναι δύσκολο!

ΥΓ. Κύριε Καραβάκο, αφήστε τις λάσπες για άλλη ώρα, αφού δεν μπορείτε χωρίς αυτές. Εδώ οφείλετε εξηγήσεις και μόνο εξηγήσεις.

Μ.Ι.Κ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ