Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Καταγγελία-κόλαφος Μανούρη για παρέμβαση της διοίκησης Γκότση στο δημοψήφισμα

Δημοσιεύθηκε

στις


Για παρέμβαση του Δήμου Νέας Ιωνίας στο δημοψήφισμα κάνει λόγο σε καταγγελία ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μανούρης με δήλωση-καταγγελία. Ο κ. Μανούρης υποστηρίζει πως η διοίκηση του κ. Ηρακλή Γκότση χρησιμοποιεί τις δημόσιες σχέσεις του Δήμου για να στείλει κείμενο προτροπής προκειμένου να ψηφίσουν με συγκεκριμένο τρόπο στο δημοψήφισμα. Θυμίζουμε πως η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας είναι προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν λίγες ημέρες πήρε την απόφαση να διαθέσει στην κυβέρνηση 1,5 εκ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου παρά την αντίθετη απόφαση του κορυφαίου οργάνου των δήμων, της ΚΕΔΕ.

“Οι συμπολίτες μας δεν είναι πρόβατα”
Η δήλωση του κ. Μανούρη έχει ως εξής:
“Σήμερα το πρωί γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης ενέργειας πρωτόγνωρης για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας που αφήνει να διαφανεί το πνεύμα ολοκληρωτισμού που διακατέχει τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.
Οι Δημόσιες σχέσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και οι συμπολίτες μας σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβατα.
Η παράταξη μας «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» σεβόμενη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να εκφραστούν στο Δημοψήφισμα της Κυριακής ανεπηρέαστα, χωρίς να εκμεταλλευτεί τη μαζική εντολή του Ιωνιώτικου λαού στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, που της έδωσε το 44%, απέφυγε να πάρει θέση ως Δημοτική παράταξη για το Δημοψήφισμα της Κυριακής. Χωρίς να υπαγορεύει ή να απαγορεύει φυσικά οποιαδήποτε απόφαση, ώστε τα μέλη της να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Η παράταξη του κυρίου Γκότση έχει κάθε δικαίωμα να μην πράξει το ίδιο και όπως κάθε άλλη παράταξη μπορεί να δημοσιοποιήσει τη γνώμη της. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις Υπηρεσίες του Δήμου Νέας Ιωνίας για να στείλει κείμενο προτροπής των συμπολιτών μας να ψηφίσουν με συγκεκριμένο τρόπο στο επερχόμενο Δημοψήφισμα. Αυτό καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την λογική της παράταξης του κυρίου Γκότση, ότι το κράτος τους ανήκει.
Αγαπητοί κύριοι,
ο λαός της Νέας Ιωνίας και ο λαός της Ελλάδος είναι και πρέπει να μείνει ελεύθερος να αποφασίσει την Κυριακή και οποιαδήποτε απόφαση του είναι σεβαστή.
Εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιείται το δημόσιο βήμα των υπηρεσιών του Δήμου χωρίς καμία απόφαση ή ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκθέσετε τις προσωπικές σας απόψεις και αυτό είναι άσχετο με το αν συμφωνούμε ή όχι με αυτές.
Σας καλούμε να αποσύρετε το συγκεκριμένο κείμενο ως κείμενο που διακινείται από το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Νέας Ιωνίας. Μπορείτε να το διακινήσετε οι ίδιοι με τις υπογραφές σας και τη βαρύτητα των όσων αναφέρονται στο κείμενο σας, ως Δημοτική Παράταξη και μόνο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καμία τέτοια απόφαση δεν έχει πάρει και καμία εξουσιοδότηση δε σας έχει δώσει για τέτοια παρέμβαση.

Για την παράταξη
«Δημιουργία – Αλληλεγγύη»
Ο Επικεφαλής
Παναγιώτης Μανούρης”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ