Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Κάλεσμα συνεργασίας από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του νέου 41μελούς Δημοτικού Συμβούλιο Κορυδαλλού. Στην ομιλία του ευχαρίστησε τους δημότες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν, ανανεώνοντας την εντολή στον ίδιο και την παράταξη του, για τρίτη συνεχή θητεία. Υπογράμμισε ότι σε αυτή τη δύσκολή συγκυρία, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Κορυδαλλός έχει το προνόμιο να διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό και δημοκρατικό Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα αναδειχθεί αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων της εποχής και των πολιτών. Κάλεσε δε όλες τις παρατάξεις, να συγκλίνουν σε όσα θέματα συμφωνούν και να εργαστούν από κοινού και, όπου αποκλίνουν, να υπερβούν διαφορές και να συνεργαστούν για το μέλλον και την πρόοδο της πόλης και των πολιτών.
Δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής ανάφερε ότι «η πενταετία που έχουμε μπροστά μας θα μας φέρει ένα σκαλί πριν το τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Εποχή που απαιτεί ακόμη πιο σύγχρονες γνώσεις, ετοιμότητα και κατανόηση της τεχνολογίας που αλλάζει μα και πίστη στις υγιείς αξίες που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές. Είναι στο χέρι μας να αποτελέσει ορόσημο για την πόλη αξιοποιώντας όλα εκείνα τα βήματα που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, όλη την γνώση που αποκτήσαμε, όλα όσα διεκδικήσαμε και κερδίσαμε. Να υπερασπιστούμε αγωνιστικά τις κατακτήσεις μας, την κοινωνική πολιτική και κοινωνικό μας πρόγραμμα, να δώσουμε την μάχη για τις τεχνικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές υποδομές, τα μεγάλα και μικρά έργα που υλοποιούνται και τα έργα που διεκδικούμε για την πόλη μας.»
Ακολούθησε η θρησκευτική ορκωμοσία ενώπιον του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιου του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η πολιτική ορκωμοσία ενώπιον του Δημάρχου.
Στην τελετή παρευρέθηκαν οι βουλευτές Β΄Πειραιά Τάσος Νεράντζης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευγενία Βαμβακά, Μαρία Γιαννακάκη, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαλάμω Αποστολοπούλου και Ειρήνη Μεταξά, ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Χρήστου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ