Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Ζωής Ράπτη, βουλευτού Ν.Δ. Β1 βόρειου τομέα Αθηνών στο Χ-τύπο

Οι αγώνες κρίνονται και στις προθέσεις όσων αγωνίζονται αλλά και στο αποτέλεσμα – και το αποτέλεσμα έρχεται στο τέλος της διαδικασίας. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν μια απόδειξη της αποδοχής, από την πλευρά των πολιτών, του έργου που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και των προτάσεων της ΝΔ για το άμεσο και το απώτερο μέλλον.

Η συντριπτική διαφορά από το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το πώς έκριναν οι Έλληνες τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε σχέση με εκείνα της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι κοινό μυστικό ότι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από το άνοιγμα της μεγάλης ψαλίδας του εκλογικού αποτελέσματος είναι και ο φόβος που προκάλεσε στους ψηφοφόρους η σκέψη του «τι θα γινόταν αν» αντί για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλείτο ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί μια τετραετία με απανωτές κρίσεις. Κρίσεις όπως τα ελληνοτουρκικά, την χρήση από την πλευρά της γείτονος του μεταναστευτικού ως «εργαλείο» πίεσης προς την πατρίδα μας, την πανδημία της covid-19, την ενεργειακή κρίση και το κύμα της εισαγόμενης ακρίβειας καθώς και όλα τα προβλήματα που προκάλεσε η παράνομη και απάνθρωπη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, την τετραετία 2015-2019, λίγο έλειψε να βυθίσει το εθνικό σκάφος χωρίς θαλασσοταραχή και ευρισκόμενο σε ασφαλή λιμένα. Αν οι συγκυρίες τα έφερναν έτσι και καλείτο να βρει λύσεις σε μια σειρά από επικίνδυνες καταστάσεις, όπως αυτές που αναφέρθηκαν προηγουμένως, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει να φανταστεί τις οδυνηρές συνέπειες για τον λαό και την πατρίδα.

Επίσης, λύση για τα προβλήματα της κοινωνίας και προτάσεις για την συνέχιση της πορείας της χώρας δεν μπορούν να βρεθούν ούτε και στα διάφορα ουτοπικά σενάρια που διακινούνται και αφορούν σε ενδεχόμενες συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος, όπως είπε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «κοπιάρει τον ΣΥΡΙΖΑ» και χρησιμοποιεί ρητορική που παραπέμπει σε παρελθούσες δεκαετίες.

Άλλωστε, το βασικό πρόταγμα των εκλογών δεν είναι η διαμόρφωση του τοπίου στον χώρο της αντιπολίτευσης αλλά η επιλογή κυβέρνησης – και η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί ότι η χώρα θα ακολουθήσει ρότα ανάπτυξης, ειρήνης και ευημερίας είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι κάλπες τώρα είναι άδειες. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου ανήκουν στο παρελθόν. Όμως, μας έδειξαν τι μπορούμε να καταφέρουμε με τη συμμετοχή μας και με την ενεργό στήριξη της πολιτικής που εφάρμοσε και προτείνει για το μέλλον η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ας κάνουμε, λοιπόν, το καθήκον μας. Στις 25 Ιουνίου ας δώσουμε μια ισχυρή εντολή για σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα προχωρήσει την Ελλάδα Σταθερά, Τολμηρά Μπροστά καλύπτοντας γρήγορα το έδαφος ώστε να αποκτήσουμε το σύγχρονο κράτος που αξίζει και θέλουμε, για να ζούμε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ