Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στους Times, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι «όλες οι κινήσεις και οι αποφάσεις μας έχουν ως στόχο το να συνεχίσει η Ελλάδα να διατηρεί το ιστορικό της, ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε ένα «σχέδιο συνεργασίας με κάποιες χώρες», πριν από το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου, ως εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε νωρίτερα και να διορθώσουμε ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν, με χώρες που θεωρούνται ασφαλέστερες από άλλες. Το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και ορισμένα άλλα κράτη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μας».

Σχετικά με τους Βρετανούς τουρίστες και εξαιτίας του επιτυχημένου εμβολιαστικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «θα τους δοθεί προτεραιότητα και, βεβαίως, οι έλεγχοι θα διατηρηθούν».

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, «το 2020 παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες ήταν πολύ επιθετικές στον τρόπο που άνοιξαν τα σύνορά τους. Πιστεύουμε, όμως, ότι το δικό μας, πιο ήπιο σύστημα, επιτυγχάνει καλύτερη ισορροπία, ανάμεσα στις δυνατότητες ταξιδιών και στην ασφάλεια τουριστών και τοπικού πληθυσμού. Τυχαία τεστ στα σύνορα, ψηφιακό πιστοποιητικό για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή αρνητικό τεστ κατά την άφιξη, θα απαιτούνται για την ελεύθερη είσοδο στη χώρα».

Σε ό,τι αφορά ειδικά τις αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ακόμα και μονομερώς, για να διευκολύνουμε τα ταξίδια των φίλων μας των Βρετανών, πολλοί από τους οποίους έρχονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Σχετικά με το τι θα ισχύσει κατά τους ελέγχους πιστοποιητικών, είμαστε σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αποτελεσματικά μέσα προστασίας έναντι πλαστών πιστοποιητικών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης».