Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

“Η Φώφη έφυγε αγωνιζόμενη”: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αναβολή όλων των κοινοβουλευτικών εργασιών της τρέχουσας εβδομάδας ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού της μνήμης της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τα κόμματα.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά μια σπουδαία γυναίκα και πολιτικό η οποία έδωσε μια μεγάλη μάχη, δεν κατάφερε όμως να βγει νικήτρια.

Τα μηνύματα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά είναι πολλά και συγκινητικά:

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.”

 

Αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος.

Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της.”

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ.”

 

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

«Η χώρα μας σήμερα πενθεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά μιας γυναίκας που άφησε τη σφραγίδα της, τόσο στην πολιτική ιστορία, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας. Αποτέλεσε μια μαχήτρια, όχι μόνο της πολιτικής, την οποία υπηρέτησε με ήθος και αυταπάρνηση, αλλά και της ζωής, ως γυναίκα και μητέρα. Ο πρόωρος χαμός της, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρας μας.

Είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ μαζί της από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε και να διαπιστώσω από κοντά την εργατικότητα, την οξυδέρκεια και το μεγάλο πολιτικό της ένστικτο.

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τους εύχομαι καλό κουράγιο».

 

Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου

“Η τραγική είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά θλίψη μια μαχήτρια της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και γενναία μαχήτρια της ζωής που έφυγε πρόωρα αφήνοντας πίσω της ανεξίτηλο το αποτύπωμα των αγώνων της για την κοινωνική ευαισθησία, την ισότητα και του κοινωνικού πλεονάσματος της πολιτικής. Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση της χώρας συμπαραστέκεται στην οικογένεια, στους φίλους της και σε όλους όσοι την αγαπούσαν.”

 

Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά μας γεμίζει όλους θλίψη. Ήταν μια πολιτικός που ξεχώριζε για το ήθος της, κυρίως όμως ήταν μια γενναία γυναίκα που έδωσε μια δύσκολη μάχη. Συλλυπητήρια στους οικείους της».

 

Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος
“Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους.
Η Φώφη Γεννηματά έδινε εδώ και χρόνια μία άνιση μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια, ξεχωρίζοντας για το ήθος και την ευγένειά της.
Εκ μέρους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους της, τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια.”

 

Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

«Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, η οποία μέχρι και την ύστατη στιγμή έδωσε με αξιοπρέπεια ένα γενναίο αγώνα που δυστυχώς ήταν άνισος. Η εκλιπούσα υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος το δημόσιο βίο, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, με πίστη στις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

 

Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τ. Μαυρίδης

“Η Φώφη Γεννηματά πορεύθηκε στο πολιτικό και κοινωνικό στίβο πάντα με αξιοπρέπεια με εντιμότητα και πολιτικό ήθος, αξίες και ιδανικά για την Ελλάδα με ένα αστείρευτο πολιτικό Πολιτισμό που διδάχθηκε απο την οικογένεια της . Υπήρξε σε όλη της τη ζωή παράδειγμα γενναιότητας όπου με Θάρρος αντιμετώπισε και έδωσε μάχες με τον καρκίνο . Την αποχαιρετούμε με σεβασμό και Θα θυμόμαστε όλοι το αστείρευτο χαμόγελο της , την αξιοπρέπεια της και το πολιτικό της ήθος .
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.”
Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης
“Μαχήτρια και αξιοπρεπής μέχρι το τέλος.
Αγωνίστρια με σπάνιο πολιτικό ήθος.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Καλό ταξίδι Φώφη…”

 

Αναβολή της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης λόγω της απώλειας της Φώφης Γεννηματά

Ως απότιση φόρου τιμής για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης
Γεννηματά και κατόπιν συνεννοήσεως του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τη
Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, τους Επικεφαλής των Παρατάξεων και τους Δημοτικούς
Συμβούλους, η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλεται. Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, οι Επικεφαλής των Συνδυασμών και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

 

Δήμαρχος Φυλής, Χ. Παππούς

“Εκ μέρους του Λαού και του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφης Γεννηματά.
Η ψυχολογική μας σύνδεση με την ίδια και την οικογένειά της αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ένας από τους οικισμούς του Δήμου μας φέρει το όνομα του πατέρα της, Γιώργου Γεννηματά. Θα τη θυμόμαστε για το Όραμα και τους αγώνες της, αλλά και για το φωτεινό της χαμόγελο. Καλό ταξίδι Φώφη.”

Δήμαρχος Ασπροπύργου, Ν. Μελετίου

Τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ Νικόλαος Μελετίου για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά: “Υπήρξε μια πολιτικός με σημαντική προσφορά στα κοινά αφήνοντας με την απώλειά της ένα δυσαναπλήρωτο κενό.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ