Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην διαδικτυακή εκδήλωση της Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ για τους νέους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δ. Παπαστεργίου.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, κάλεσε τους νέους και τις νέες να οραματιστούν το σύγχρονο αύριο και να ασχοληθούν  με τα κοινά:

«Η συμμετοχή, και μόνο αυτή, θα κάνει τα πράγματα να αλλάξουν. Τίποτε δεν αλλάζει μόνο του, αν δεν γίνουμε εμείς πρώτα η αλλαγή που θέλουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί ένας νέος σήμερα να μπει απευθείας στα κοινά, όμως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα συμμετέχοντας σε ομάδες, συλλόγους, εθελοντικές κινήσεις. Φτιάξτε ομάδες και ασχοληθείτε με κάθε τομέα της ζωής της. Είναι σημαντικό να παίξετε ρόλο για την επόμενη μέρα των τοπικών κοινωνιών. Πριν από 8 χρόνια με την ομάδα μου οραματιστήκαμε μια διαφορετική ζωή. Κλείσαμε τ’ αυτιά σε όσους έλεγαν δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Φυσικά και αλλάζει, αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε.

Η πανδημία έδειξε πως τελικά όλα γίνονται. Είναι απλώς θέμα στρατηγικής απόφασης να αλλάξουν νοοτροπίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Η ψηφιακή μετάβαση του κράτους έγινε άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ένας χρόνος πανδημίας έφερε ψηφιακά άλματα που στο παρελθόν τα θεωρούσαμε αδιανόητα. Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία της Αυτοδιοίκησης του πρώτου και του δεύτερου βαθμού με τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και κυρίως η τεράστια πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του Νέου ΕΣΠΑ.

Ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε νέα έργα και υποδομές που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της πατρίδας μας.  Έξυπνες πόλεις και περιβάλλον αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για τις σύγχρονες πόλεις της επόμενες δεκαετίας.
Παράλληλα ο νέος εκλογικός νόμος που καταπολεμά τις ιδεοληψίες του παρελθόντος και θα συμβάλει σε μια πιο αποτελεσματική αυτοδιοίκηση. Η αλλαγή του νόμου για τις προμήθειες, του γνωστού 4412, θα κάνει την υλοποίηση των έργων πιο άμεση και ακόμη πιο διαφανή.

Μπείτε στα κοινά και ασχοληθείτε. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Στο λεωφορείο της πολιτικής οι μεγαλύτεροι πρέπει να σηκώνονται για να δώσουν τη θέση τους στους νεότερους. Δουλέψτε με ομάδες, δουλέψτε με ήθος γιατί το μέλλον είστε εσείς και με τις νέες σας δεξιότητες, το μεράκι και το κέφι σας μπορείτε να κάνετε καλύτερες τις ζωές μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ