Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Η “Συμμαχία Πολιτών” Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητά εξηγήσεις για το συμβάν με τον εργαζόμενο και το περιπολικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σχολιάζει η “Συμμαχία Πολιτών” Λυκόβρυσης – Πεύκης, ζητώντας εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για την αποστολή περιπολικού σε σπίτι εργαζομένου που ζήτησε αναρρωτική άδεια.

Το κείμενο της παράταξης αναφέρει:

Με ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων του δήμου μας μιλάει ευθέως για τρομοκράτηση εργαζομένων από τη δημοτική αρχή Μαυρίδη και για συμμετοχή στο συμβάν και περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Προκαλεί δε τεράστια απορία το γεγονός ότι για ένα τόσο μεγάλο θέμα ο δήμαρχος σιωπά εδώ και τρεις ημέρες…

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων: «Το σωματείο μας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου για το απαράδεκτο περιστατικό τρομοκράτησης συναδέλφου εργαζομένου στο πράσινο από την ελληνική αστυνομία. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 16 Φλεβάρη περιπολικό της αστυνομίας εμφανίστηκε έξω από το
σπίτι του συναδέλφου, σε κεντρικό σημείο της Πεύκης, και αφού φώναξε το ονοματεπώνυμό του από τα μεγάφωνα του περιπολικού ζητώντας του να κατέβει κάτω, διαπομπεύοντας τον, του διαμήνυσε να πάει την επόμενη μέρα στη δουλειά κατ’ εντολή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του αστυνόμου, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας. Ο συνάδελφος, που δούλευε μέχρι εξαντλήσεως την ίδια μέρα, είχε δηλώσει αναρρωτική άδεια στην υπηρεσία για την επόμενη. Προς τιμή του ζήτησε γραπτή εντολή, και καθώς δεν του δόθηκε, αρνήθηκε».

Και αφού το Σωματείο προσθέτει στην ανακοίνωση και κάποια άλλα επίσης απαράδεκτα περιστατικά τονίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη, παράνομη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση ούτε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας στους συναδέλφους. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύμα συνάδελφο τη περίοδο της κακοκαιρίας».

Επειδή δεν πρόκειται για μια ανακοίνωση με κάποια οικονομικά αιτήματα για τα οποία η διοίκηση του δήμου θα μπορούσε να δηλώσει «ότι τα μελετάει» αλλά για πολύ σοβαρά θέματα, που βεβαίως εξηγούν και την εικόνα του ξερχαβαλώματος στο δήμο μας, καλούμε κι εμείς το δήμαρχο σήμερα ή το αργότερο αύριο να δώσει δημόσια εξηγήσεις για όλα όσα αναφέρει το Σωματείο των Εργαζομένων. Και να απαντήσει και στο ερώτημα ΠΟΙΟΣ κάλεσε την Ελληνική Αστυνομία να πάει με ντουντούκα στο σπίτι εργαζόμενου που δούλευε και να συνταρακτικά. Και βεβαίως θα θέλαμε και από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας τη δική του θέση. Γιατί όλα αυτά ξεπερνούν τα δημοκρατικά όρια μέσα στα οποία πρέπει να λειτουργεί ο δήμος μας.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου θέτει το θέμα της ανακοίνωσης του Σωματείου και ζητάει εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρίδη για όλα όσα αναφέρονται σε αυτή. «Είμαστε βέβαιοι ότι στο επόμενο δημοτικό
συμβούλιο θα υπάρχει αυτή η φοβερή καταγγελία θέμα της ημερήσιας διάταξης» τονίζει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υ.Γ. Το Σωματείο αναφέρει, στο τέλος της ανακοίνωσης, ότι ένας εργαζόμενος με ημερομίσθιο 50 ευρώ μικτά κλαδεύει τρία δένδρα την ημέρα, ενώ η ανοικτή εργολαβία κοστολογεί το κλάδεμα κάθε δένδρου από 170 ευρώ και επάνω. Και σημειώνει ότι ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί η υπηρεσία πρασίνου του δήμου έχει αφεθεί με τρεις σακατεμένους από τη δουλειά μόνιμους δενδροκηπουρούς. Και καταλήγει «καλό πάρτι με τα λεφτά των δημοτών».
Υ.Γ. Τις εξηγήσεις τις περιμένουμε από το δήμαρχο και όχι από τους συγγενείς και τα παπαγαλάκια. Από αυτούς περιμένουμε τις συνήθεις ύβρεις τους.”

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ