Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

“Η «Πανίτα», το Mall, ο πολιτικαντισμός και οι μαυραγορίτες της μιζέριας”, του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα, π. Δημάρχου Μεταμόρφωσης

Στις 21 Ιουλίου θα συνεδριάσει το Δημ. Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, για να εκφράσει την άποψή του για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων» (ΣΜΠΕ) για την επένδυση «Ανάπτυξη Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου στους Δήμους Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης –Πεύκης» της εταιρείας «PANITA LTD».

Πρόκειται για ευρύτερα γνωστό θέμα, που το 2012 συζητήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση.

Εμείς ως διοίκηση και ως παράταξη, ακολουθώντας τη λογική και τις στοιχειώδεις αρχές της Οικονομίας, ταχθήκαμε ανοιχτά και ξεκάθαρα υπέρ της επένδυσης.

Οι λόγοι είναι προφανείς και αυταπόδεικτοι. Ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν γίνεται.
Μια επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, δεν την αρνείται ούτε ο Μπάιντεν, ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Σι. Κάθε κράτος, κάθε οικονομία επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις, γιατί οι επενδύσεις παράγουν πλούτο. Τόσο απλά.

Αυτά ισχύουν γενικά, με εξαίρεση, ίσως τη Β. Κορέα και την Κούβα, όπου το Κόμμα….. «παράγει» και μοιράζει…. «δίκαια» φτώχεια, εξαθλίωση και τυραννία.

Από κοντά και η Ελλάδα, που για δεκαετίες ήταν παγιδευμένη από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, ασύστολη δημαγωγία και ανερμάτιστους τυχοδιωκτισμούς, που την καθήλωσαν και την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που κυριαρχούσε το 2012, ήταν σχεδόν ηρωισμός να ταχθείς υπέρ της επένδυσης. Παρά ταύτα αναλάβαμε το υψηλό κόστος να σταθούμε απέναντι στο ρεύμα.
Γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική οφείλει να υπηρετεί το πραγματικό συμφέρον του τόπου, υποστηρίζοντας το σωστό και να μην υποκύπτει στους πειρασμούς της μικροπολιτικής και των ευτελών προσωπικών επιδιώξεων.

Ο σημερινός Δήμαρχος ακολούθησε αντίθετη τακτική: Περιφερόταν «ανά τας οδούς και τας ρύμας», καταδημαγωγώντας τον κόσμο ότι «οι κακοί» θα φέρουν το «Μall» και θα καταστρέψουν την πόλη και τους επαγγελματίες. Και στρατολογούσε «στελέχη» με το επιχείρημα ότι το «Μall» θα τους κλείσει το μαγαζί τους!.

Όταν πολιτεύεσαι με τέτοιους τρόπους, το βρίσκεις μπροστά σου.

Έτσι, σερνάμενος από τον άτυπο Συνέταιρό του, υιοθέτησε πρόσφατα ψήφισμά του κατά της επένδυσης, «απειλώντας» και με «αγωνιστικές» κινητοποιήσεις.

Υποκύπτοντας, μάλιστα, στις πιέσεις του Συνεταίρου, αναγκάστηκε να εξαγγείλει ότι θα μονοδρομήσει την οδό Ερμού ώστε να παρεμποδίσει την επένδυση.

Εδώ μια παρένθεση: Η συγκεκριμένη επένδυση κρίθηκε σημαντική και εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και βρίσκεται στις υψηλές επενδυτικές προτεραιότητες της σημερινής Κυβέρνησης.

Ποιος (λέει ότι) δεν τη θέλει και (κάνει πως) απειλεί ότι θα την ματαιώσει; Ο κ. Σ. Σαραούδας! Έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε πώς θα προσπαθήσει να συμμαζέψει, τα ασυμμάζευτα.

Κατά τα λοιπά, η αρχαϊκή άποψη του ΚΚΕ είναι τόσο δεδομένη, που καταλήγει αδιάφορη.

Η άποψη ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται από την κυβερνητική του απόφαση.

Απομένει, ο κάθε λογής λαϊκισμός και τυχοδιωκτισμός που είτε αδυνατεί να ιεραρχήσει τα στοιχειώδη και τα προτάξει το γενικό συμφέρον είτε βρίσκει λόγο ύπαρξης και πεδίο δράσης και επιβεβαίωσης στον ρόλο του «Μαυραγορίτη της μιζέριας»

Όπως και να’ χει, η συζήτηση θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική…..

Υ.Γ Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε τα πολλαπλά οφέλη της συγκεκριμένης επένδυσης, για την πόλη και την κοινωνία.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ