Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής για το ζήτημα των σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και το πρόβλημα των σχολείων της πόλης εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής.

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

“Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε ζητήσει να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης από της 22/9/20 τα προβλήματα των σχολείων . Η Δημοτική Αρχή αγνόησε το αίτημα μας έτσι στο δημοτικό συμβούλιο στις 30.9.20 το σοβαρό αυτό πρόβλημα των σχολείων συζητήθηκε μόνο κατά την παρέμβαση των διαφόρων δημοτικών συμβούλων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία που έχουν οξυνθεί και λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος όλο το καλοκαίρι ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Τονίσαμε ότι πρέπει εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα:  για να μειωθούν παιδιά ανά τάξη, για πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών και άλλου βοηθητικού προσωπικού,  πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών και υπεύθυνου ιατρού, δημιουργία νέων σχολικών μονάδων ώστε να σταματήσει αυτό το αίσχος των αιθουσών-προκάτ για τη στέγαση νηπίων και μαθητών, πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας για πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών, δωρεάν τέστ για τις  μονάδες που παρουσιάστηκαν κρούσματα του κορωνοιού.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ